News

Un om a murit cu medicii la poartă, în Vaslui. Doctorilor le-a fost frică să intre în casă din cauza unor pechinezi

19.08.2019 | 16:23
Un om a murit cu medicii la poarta in Vaslui Doctorilor lea fost frica sa intre in casa din cauza unor pechinezi

Un caz neobișnuit a fost semnalat la Vaslui. Un bărbat a murit în holul locuinței sale și asta pentru că medicilor de la Ambulanță le-a fost frică de pechinezii acestuia, fapt pentru care au stat ceva vreme în fața porții.

Medicii au ajuns repede, dar s-au speriat de trei pechinezi

Bărbatul în vârstă de 72 de ani sunase la 112 acuzând stări de rău. Medicii au sosit în timp util la fața locului, dar s-au poticnit de pechinezii bătrânului, de care le era frică. Cazul a avut loc în urmă cu o lună, însă abia acum a fost făcut cunoscut presei, după ce medicii de pe Ambulanță au fost supuși unei anchete, în maximă discreție.

Chiar dacă a fost vorba de la bun început despre o urgență medicală, bărbatul având insuficiență respiratorie, și cu toate că medicii au ajuns în trei minute la locuința acestuia, lătratul câinilor i-a speriat suficient de tare pe doctori, așa că au așteptat în fața porții, timp în care pacientul pentru care s-au deplasat acolo murise pe hol, scrie adevărul.ro.

medici vaslui
În curtea bărbatului se aflau trei pechinezi. N.r.: Aceasta este o imagine reprezentativă. Sursa foto: animalzoo.ro

Medicul coordonator: „Siguranța salvatorilor trebuie să primeze”

Medicilor le-a fost teamă să nu fie mușcați de pechinezi, iar coordonatorul echipajului, Mohamad Awwad, a solicitat sprijinul jandarmilor când a văzut animalele. „Erau trei câini în curte, noi nu aveam de unde şti ce este mai încolo. Au fost situaţii când membri ai echipajului au fost muşcaţi de câinii pacienţilor. Siguranţa salvatorilor trebuie să primeze, de aceea am solicitat sprijinul jandarmilor. A durat câteva minute până au venit şi ei. Cred că în jur de 10 minute. Când am tăbărât toţi în curte, câinii au fugit”, a declarat Awwad pentru ziarul Adevărul.

„În momentul în care am intrat în locuinţă pacientul a fost abordat ca un pacient aflat în stop cardio respirator şi nu existau indicaţii de resuscitare. Când am pus monitorul şi am constatat că nu există activitate cardiacă, e linie dreaptă, nu ai ce resuscitare să mai faci. Ar însemna să faci o profanare de cadavre”, a mai spus doctorul.