News

Un om al străzii a mințit medicii că vine din Anglia pentru a sta în carantină. Gestul i-a adus un dosar penal

28.05.2020 | 17:43
Un om al strazii a mintit medicii ca vine din Anglia pentru a sta in carantina Gestul ia adus un dosar penal
ADVERTISEMENT

Un om al străzii din Târgoviște a mințit medicii că vine din Anglia pentru a sta în carantină instituționalizată. Gestul iresponsabil i-a adus un dosar penal pentru fals în declarații.

Un om al străzii a mințit medicii că vine din Anglia pentru a sta în carantină. Gestul i-a adus un dosar penal

În plină pandemie de coronavirus, un om fără locuință din orașul Târgoviște s-a gândit să își găsească temporar un acoperiș deasupra capului și a decis să se prezinte la spital pentru a inventa o scuză în acest sens.

ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a gândit să le spună medicilor că s-a întors din Anglia, zonă roșie care trimite automat în carantină. Zis și făcut, individul s-a prezentat la UPU din Târgovişte pentru o consultaţie şi le-a spus doctorilor că la începutul lunii mai s-a întors din Anglia.

Medicii au acționat rapid şi l-au trimis în carantină instituționalizată pentru 14 zile. Ulterior, oamenii legii au aflat că bărbatul minte și i-au aplicat o corecție conform legii, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

”Originalitate” i-a adus un dosar penal bărbatului din Târgoviște

În acest caz, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au deschis pe numele bărbatului dosar penal.

“În data de 27.05.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal.

ADVERTISEMENT

S-a constatat că în ziua de 11.05.2020 o persoană de sex masculin s-a prezentat la U.P.U. Târgoviște pentru consult medical, ocazie cu care le-a declarat cadrelor medicale că s-a întors din Anglia în data de 02.05.2020.

În lipsa unei locuințe, persoana în cauză a urmărit prin declararea necorespunzătoare adevărului, în sensul că a revenit în țară din zona roșie, să fie introdusă în carantină instituționalizată.

ADVERTISEMENT

În urma celor declarate, cadrele medicale au acționat conform protocolului DSP, impunându-se carantina de 14 zile”, se arată într-un comunicat al PJ Târgovişte.

ADVERTISEMENT