Fotbal intern

Un om-cheie de la CFR Cluj, absent la ultimele meciuri! “E important să se întoarcă”

06.11.2020 | 12:31
Un omcheie de la CFR Cluj absent la ultimele meciuri E important sa se intoarca
ADVERTISEMENT

Marian Copilu, președintele lui CFR Cluj, a dispărut din preajma echipei în ultimele săptămâni și nu a mai fost prezent nici măcar la ultimele meciuri ale echipei, fiind un om extrem de important la cele trei titluri câștigate consecutiv de clujeni.

Edi Iordănescu a dezvăluit un detaliu interesant din “bucătăria” celor de la CFR Cluj, după înfrângerea cu 5-0 de la Roma. Fostul antrenor al lui CFR, confirmă ceea ce spune Dan Petrescu și anume că cei din conducerea clubului nu mai sunt la fel de implicați și nu i-au oferit soluții “Bursucului” pentru problemele de lot.

ADVERTISEMENT

După ce în urmă cu câteva luni se vorbea despre plecarea lui Marian Copilu din funcția de președinte al CFR-ului, acesta a continuat și în acest început de sezon, dar parcă mai absent ca niciodată, după ce a avut și niște probleme personale.

Președintele lui CFR Cluj, Marian Copilu, a fost unul dintre cei mai importanți oameni din conducerea clubului și a pus umărul la ultimele trei titluri

Multe voci din anturajul echipei recunosc meritul lui Marian Copilu pentru ultimele trei titluri, președintele lui CFR Cluj fiind un om cheie în angrenajul clubului, lucru pe care l-a afirmat și Edi Iordănescu: “Eu vă mai zic ceva, chiar dacă se supără pe mine. Am această informație. E important ca omul-cheie, Marian Copilu, să se întoarcă la echipă!

ADVERTISEMENT

Se pare că președintele lui CFR nu mai este atât de implicat ca în ultimii ani și nici măcar nu a mai participat la ultimele trei partide ale feroviarilor, lipsind și din deplasarea de la Roma: De câteva săptămâni nu mai e prezent în preajma echipei și nu mai vine la meciuri, din cauza unor probleme personale. Eu ştiu cât de mult conta el”, a explicat Edi Iordănescu.

Conform spuselor lui Edi Iordănescu, Marian Copilu are mai multe probleme personale, care momentan îl țin departe de echipă: “După întoarcerea lui şi liniştirea lui Petrescu, lucrurile se pot aşeza. Eu ştiu că sunt ceva lucruri personale la Marian Copilu, e o problemă care nu mă privește. Ştiu ce fel de om este, ce profesionist este. Ştiu cât de important era pentru echipă, pentru jucători”, a detaliat Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a decis să rămână la CFR atât timp cât Copilu a fost implicat la echipă

Marian Copilu a fost cel care l-a convins pe Dan Petrescu să vină la CFR Cluj, în primă fază, iar ulterior s-a luptat și pentru ca acesta să fie readus din China, iar distanțarea din ultimele luni nu avea cum să treacă neobservată de Petrescu.

Dan Petrescu avea în Marius Copilu un sprijin important, fiind omul din spatele strategiei clubului din ultimii ani și care era un liant între conducere și echipă:Când a lipsit Dan Petrescu de la meciul decisiv de la Craiova, Marian Copilu era foarte implicat, foarte agitat. Oferă suport emoţional echipei şi orice antrenor are nevoie de asemenea oameni. Eu ştiu ce rol a avut Marian în aceşti an”, a completat Edi Iordănescu pentru Look TV.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Narcis Răducan a declarat că Marius Copilu decidea absolut tot ce se întâmplă la echipă, chiar în perioada în care la club era Iuliu Mureșan sau Bogdan Mara: “Cel care a stabilit întreaga strategie de la CFR e un tip necunoscut în fotbal, Marian Copilu. Nu a condus Iuliu Mureșan, nici Bogdan Mara. Copilu e un prieten de-ai lui Mihai Stoica din perioada în care eu cu MM eram la Urziceni. Până și imprimarea tricolorului pe echipament tot el a hotărât-o! E prieten și cu Petrescu, asta e explicația pentru care la Cluj au ajuns Dan, Arlauskis, Mara, Bilașco”, a confirmat și Narcis Răducan.

ADVERTISEMENT