Un oraș a fost izolat, după ce s-au descoperit noi cazuri de COVID-19. Ce țară a luat aceste măsuri extreme

Robert Cristea   
în HotNews
15/09/2020, 14:43
Un oraș a fost izolat, după ce s-au descoperit noi cazuri de COVID-19. Ce țară a luat aceste măsuri extreme
Un oraș a fost izolat după ce s-au descoperit noi cazuri de COVID-19. Ce țară a luat aceste măsuri extreme. Foto: Hepta.ro

O țară a luat măsuri extreme pentru a opri răspândirea virusului. Un oraș cu 200.000 de locuitori a fost izolat, după ce s-au descoperit trei cazuri de COVID-19.

Regiunea se află la granița dintre China și Myanmar. Este vorba de orașul Ruili, situat în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei. Acesta este cel mai important punct de trecere între cele două ţări asiatice. Autoritățile chineze au lansat o inspecție generală printre locuitori.

Toţi locuitorii sunt obligați să rămână în casă şi vor fi testaţi, a precizat primăria locală. Nu este permisă intrarea sau ieșirea din oraș.

China a izolat un oraș cu 200.000 de locuitori pentru trei cazuri de COVID-19

Primăria din Ruili a anunțat că bolnavii de COVID-19 au venit din Myanmar. Este vorba de persoane care trec ilegal frontiera. Orașul este separat de un mic râu de localitatea Muse din țara vecină.

Toți locuitorii vor fi testați în zilele următoare. Magazinele sunt închise, cu excepţia supermarketurilor, farmaciilor şi pieţelor de alimente.

Pandemia a început în China. Dar, de câteva luni, chinezii au raportat un număr insignifiant de cazuri noi. Informațiile venite din această țară sunt privite în continuare cu scepticism de  liderii mondiali.

Sunt înregistrate puține îmbolnăviri în fiecare zi. China a ajuns pe locul 40 la numărul de cazuri raporate de la începutul epidemiei. Sunt aproximativ 85.000 de persoane infectate și 4.600 de decese. Vorbim, totuși, de țara cu cel mai mare număr de locuitori de pe planetă.

Trebuie menționat că ,în această țară, s-au luat măsuri draconice încă de la început. Chiar și după ce a fost liniștită situația, chinezii care revin din străinătate sunt plasați în carantină la sosire. China este închisă în continuare pentru străini, cu excepţia unor cazuri extrem de rare.

Ministerul chinez al Sănătăţii a raportat azi doar opt noi cazuri de COVID-19. Toate persoanele infectate sunt veninte din afara Chinei.

Închide ×