News

Un oraș cu 5 milioane de locuitori, din nou în carantină pentru 6 săptămâni: ”Suntem în mare pericol dacă nu luăm aceste măsuri”

07.07.2020 | 15:33
Un oras cu 5 milioane de locuitori din nou in carantina pentru 6 saptamani Suntem in mare pericol daca nu luam aceste masuri
ADVERTISEMENT

Melbourne, un oraș cu 5 milioane de locuitori, intră din nou în carantină pentru 6 săptămâni, după o creștere semnificativă a numărului cazurilor de Covid-19.

Al doilea oraș ca mărime din Australia după Sydney, Melbourne a raportat aproape 200 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, iar autoritățile nu vor să riște nimic.

ADVERTISEMENT

Noua măsură de izolare va intra în vigoare de în noaptea de marți spre miercuri pentru o perioadă de cel puțin 6 săptămâni.

Melbourne, al doilea cel mai mare oraș din Australia, intră din nou în carantină pentru 6 săptămâni

Australia a fost printre primele state ale lumii care păreau a fi scăpat definitiv de pandemia de coronavirus. Treptat, virusul a revenit la antipozi, iar restricțiile se reimpun treptat.

ADVERTISEMENT

Melbourne, Capitala statului Victoria, oraș cu circa 5 milioane de locuitori, va fi plasat din nou în carantină începând din noaptea de marți, ca urmare a creșterii numărului infectărilor cu coronavirus.

Astfel, milioanele de locuitori ai metropolei australiene au primit ordin să nu părăsească locuințele decât în situația excepționale, scrie ABC. net.

ADVERTISEMENT

Anunțul revenirii la noi reguli de izolare ale acestui oraș a fost făcut de premierul statului Victoria, Daniel Andrews. Măsura a fost luată în contextul în care acest oraş din sud-estul Australiei a raportat 191 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, ceea ce face dificilă urmărirea contactelor persoanelor infectate.

”Suntem în pericol de tot ceea ce poate fi mai rău cu putință dacă nu luăm aceste măsuri. Este o provocare pentru toți cetățenii. Nimeni nu vrea să treacă prin asta. Și mie îmi este greu să anunț această decizie.

ADVERTISEMENT

Să nu privim cu superficialitate această boală. Este o pandemie care poate ucide mii de oameni dacă nu este luată în serios”, a spus Andrews.

Regulile pentru cetățenii din Melbourne

Cu doar o săptămână în urmă, un număr de 30 de cartiere din Melbourne au fost plasate în izolare, o măsură care a afectat peste 300.000 de rezidenți. Restricţia urmează rămână în vigoare până la 29 iulie. De atunci, restricţia s-a extins şi la alte cartiere ale oraşului.

Conform premierului, cetățenii din Melbourne vor putea ieși din case doar pentru a merge la serviciu, acolo unde este cazul, și pentru achizițiile strict necesare de la magazin. De asemenea, locuitorii din acest oraș nu vor putea părăsi perimetrul zonei.

După noile măsuri, cea mai mare parte a elevilor va urma din nou cursurile la distanţă, în timp ce restaurantele şi cafenelele vor putea servi doar în regim de take-away.

  • 8.755 de cazuri de Covid-19 și 106 decese a raportat Australia de la startul pandemiei
ADVERTISEMENT