News

Un oraș din Europa te plătește ca să-l vizitezi în plină pandemie! Câți bani primești și ce condiții trebuie să respecți

26.08.2020 | 12:54
Un oras din Europa te plateste ca sal vizitezi in plina pandemie Cati bani primesti si ce conditii trebuie sa respecti
ADVERTISEMENT

Un oraș din Europa te plătește ca să-l vizitezi în plină pandemie! Informația este una cât se poate de adevărată și a fost lansată chiar de reprezentanții primăriei din Geneva. Discutăm despre a doua așezare ca număr de locuitori din Elveția, după Zurich.

În ciuda contextului, unul deloc favorabil pentru turism, Geneva a decis că are nevoie de banii turiștilor și pentru acest lucru trebuie să facă anumite sacrificii. Drept pentru care oferă câte 100 de franci elvețieni, adică aproximativ 93 de euro, bani de buzunar, tuturor celor care vin în vizită.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu vorbim despre bani cash, așa cum s-a crezut inițial, ci despre un card cadou preîncărcat cu ajutorul căruia se va putea plăti la o serie de hoteluri, baruri, restaurante sau muzee din oraș și chiar din jurul Genevei.

Geneva, orașul care te plătește ca să-l vizitezi

Atenție! Sunt însă câteva condiții pe care toți turiștii trebuie să le îndeplinească. În primul rând, trebuie să știți că este nevoie să stați cel puțin două nopți în Geneva.

ADVERTISEMENT

Banii pot fi cheltuiți în peste 100 de afaceri partenere, inclusiv hotelurile de cinci stele Mandarin Oriental Genève și Four Seasons Hôtel des Bergues, dar și în restaurante cu stele Michelin, cum ar fi Le Chat-Botté. Cardul poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2020.

Și cam aici se termină veștile bune. Trebuie să știți că în ciuda puterii financiare, Elveția nu a fost ocolită de virusul care a pus stăpânire pe întreaga planetă. Aproximativ 40 de mii de cazuri au înregistrat autoritățile medicale din această țară, în condițiile în care peste 1700 de oameni și-au pierdut deja viața.

ADVERTISEMENT

Situația este una destul de stresantă chiar și la Geneva, un oraș despre care s-a spus că are cea mai bună calitate a vieții. Astfel, 6647 de oameni s-au îmbolnăvit de coronavirus aici, în timp ce 296 au fost declarați decedați.

Trebuie specificat că Elveţia a luat măsuri drastice pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Turiştii din 29 de ţări care intră în ţară trebuie să respecte o procedură riguroasă: aceștia se vor prezenta la autorităţi şi vor intra în autoizolare pentru 10 zile.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre accesul turiștilor din Statele Unite, Suedia, Brazilia şi Rusia, întrucât au număr mare de persoane infectate. La acestea se adaugă şi Argentina, Chile, Columbia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi Serbia. Din păcate, în urmă cu doar câteva zile și România a intrat pe lista țărilor cu grad ridicat pentru elvețieni.

Dacă sunteți încântați în continuare de banii pe care îi puteți lua ca turist în Geneva și sunteți pregătiți să treceți peste toate obstacolele, atunci e bine de știut că Elveția nu este deloc o țară ieftină. Așadar, cei 93 de euro ar putea să fie un mizilic față de prețurile întâlnite.

O noapte de cazare pleacă de la 100 de euro într-un hotel decent cu mic dejun inclus. De asemenea, banii pe care îi primiți pe card este posibil să vă ajungă la o masă normală pentru două persoane, într-un restaurant plasat nu tocmai în centru.

3 euro costă o pâine într-un supermarket din Geneva, 22 de euro un kilogram de piept de pui, în timp ce o bere la 0.33 te lasă fără 2 euro în buzunare. O călătorie cu transportul în comun este 2.80 euro, în timp ce un abonament lunar a ajuns la 77 de euro.

„Este adevărată informația, dar sunt adevărate și prețurile din Geneva. De fapt, din întreaga Elveție. Cei 90 și ceva de euro pe care îi puteți lua, presupunând că România iese la un moment dat de pe lista neagră, vă pot ajunge pentru o masă.

Puteți mânca la vânzătorii ambulanți, dar să nu credeți că vă mai rămân și de cazare. Geneva e într-o altă ligă, dovadă și aceste carduri. Este un oraș pe care trebuie să-l vedeți măcar o dată în viață, dar portofelul și cardul dumneavoastră vor ști că ați fost pe acolo, vă asigur”, a spus pentru FANATIK, Dinu Valentina, reprezentantul unei agenții de turism care comercializează chiar excursii în Elveția.

ADVERTISEMENT
Tags: