News

Un oraș din Italia a scos la vânzare case cu un euro. Singura condiție impusă de autorități

14.01.2021 | 23:02
Un oras din Italia a scos la vanzare case cu un euro Singura conditie impusa de autoritati
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic pentru întreaga planetă, un oraș din Italia vine cu o ofertă de nerefuzat: case de vânzare pentru un euro.

După ce Guvernul de la Roma a ridicat restricțiile anti-Covid, orașele au reînceput să scoată la vânzare case la un euro, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Recent, autoritățile din orașul sicilian Troina s-au alăturat celor din Mussomeli și Zungoli, și au scos pe piață zeci de case abandonate la prețuri mai mici decât costul unui suc.

Orașul din Italia care vinde case cu un euro. Condiția pusă de autorități cumpărătorilor

Tot mai multe orașe din Italia vin cu oferte pentru casele vechi, nelocuite, pe care le scot la vânzare pentru o sumă mai mică decât prețul unei cafele sau al unui suc.

ADVERTISEMENT

Prin această mișcare extrem de atractivă pentru potențialii clienți, municipalitățile încearcă să crească numărul locuitorilor, iar aceste orașe să revină de gloria de odinioară.

Troina, ultimul oraș care vinde case cu un euro, se află în Provincia Enna, Sicilia, din sudul Italiei, iar autoritățile încearcă să atragă noi rezidenți în cartierul antic în scădere al orașului, încât se oferă să ajute la costurile de renovare ale cumpărătorilor care sunt de acord să își stabilească rezidența, scrie publicația citată.

ADVERTISEMENT

Amplasată la 1.100 de metri altitudine în rezervația superbă a parcului munților Nebrodi, Troina este cunoscută sub numele de ”Balconul Siciliei” pentru panorama sa spectaculoasă.

Orașul este înconjurat de 4.000 de hectare de pădure, cu lacuri și râuri curate, ideale pentru călărie și plimbări lungi pentru cei pasionați.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului, Sebastiano Fabio Venezia, este încrezător că oferta imobiliară lansată la sfârșitul lunii noiembrie va aduce o nouă viață în centrul istoric al orașului.

”Vreau să salvăm vechiul nostru cartier și să-i recuperez măreția pierdută, când era capitala normandă a Siciliei. Am primit întotdeauna oameni de treabă. În timp ce Europa a fost sfâșiată de războaiele religioase aici, creștinii, musulmanii și evreii au locuit împreună în pace”, spune Venezia.

Singura condiție impusă de autorități celor care cumpără case în Troina

Primarul din Troina a înființat un grup operativ multilingv de experți în domeniul locuințelor și juridic pentru a ajuta noii cumpărători pe tot parcursul procesului, precum și o agenție online, HouseTroina.

Așa cum se întâmplă cu toate ofertele de acest fel, cumpărătorii trebuie să investească în repararea și restaurarea proprietății. Stimulentele fiscale sunt destinate cumpărătorilor care aleg să se stabilească aici.

Financiar, singura condiție impusă de autorități pentru cei care doresc să cumpere case cu un euro este achitarea unei asigurări anuale în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor.

În cazul în care noii proprietari nu reușesc să termine lucrările în trei ani vor fi amendați cu până la 20.000 de euro.

Cei interesați pot vizualiza proprietățile disponibile pe site și pot trimite prin e-mail un proiect de restilizare către casea1euro@comune.troina.en.it.

ADVERTISEMENT
Tags: