News

Organizator de festivaluri din România și mama lui, bănuiți de spălarea a 16 milioane de dolari. DIICOT, sechestru pe conturi partenere Neversea

Un organizator de festivaluri din România și mama lui sunt bănuiți de spălarea a 16 milioane de dolari. În cursul zilei de joi, DIICOT a pus sechestru pe o serie de conturi partenere Neversea.
06.05.2022 | 00:37
Organizator de festivaluri din Romania si mama lui banuiti de spalarea a 16 milioane de dolari DIICOT sechestru pe conturi partenere Neversea
Conturile unor firme partenere Neversea, puse sub sechestru de DIICOT. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Procurorii au efectuat, joi, 5 mai, mai multe percheziţii în Bucureşti şi în alte cinci judeţe în acest caz într-un caz care vizează infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălarea banilor, abuz în serviciu şi şantaj.

Conturile unor firme partenere Neversea, puse sub sechestru de DIICOT

Potrivit DIICOT, un grup infracţional ar fi retras ilegal din conturile unei bănci din România peste 70 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

În cursul serii, au apărut informații în plus din acest dosar. Publicația Gândul.ro, care citează surse judiciare, notează că Raisa Ladin, Laurențiu Ladin și Corneliu Ladin, ultimii doi fiii femeii vizate de anchetatorii DIICOT, au fost reținuți.

Aceștia sunt acuzați de spălare de bani după ce în conturile firmelor familie Ladin au intrat milioane de euro extorcați de mama acestora prin metode presupus nelegale.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai scrie că, în vreme ce una dintre primele administratoare ale firmei off-shore era în custodia anchetatorilor DIICOT pentru a denunța nelegalitățile sesizate, Raisa Ladin se ocupa să scoată tranșe de bani pe care apoi să le dea fiilor ei pentru a-i ”albi”.

Laurențiu și Corneliu îi introduceau urgent în firmele familiei, de unde banii plecau spre diverse destinații.

ADVERTISEMENT

TVR anunță că persoana reținută, Corneliu Ladin, de la Arena Events, este și furnizorul care a livrat echipamente pentru festivalurile de muzică electronică Sunwaves, Neversea, Diskkoteca, Electric Castle și Untold.

Conform Gândul.ro, anchetatorii DIICOT au reușit deja blocarea și sechestrarea tuturor tranzacțiilor și în general a conturilor firmelor familiei Ladin.

ADVERTISEMENT

Scopul infracțiunilor: Obținerea prin mijloace frauduloase a sumei de aproximativ 16 milioane de dolari

În cursul zilei de joi, 5 mai, 11 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale, au fost duse la audieri.

Conform procurorilor, în luna august 2021, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii prin mijloace frauduloase a sumei de aproximativ 16 milioane de dolari, sumă aflată în conturile deschise la o unitate bancară din România de către un client al băncii, respectiv o companie înregistrată într-o jurisdicţie offshore.

”Grupul a folosit mai multe înscrisuri falsificate, respectiv mandate şi procuri certificate prin apostilă falsificate în care era atestată calitatea nereală de împuternicit pe conturile societăţii a liderului grupului, sau care nu erau apte să justifice din punct de vedere legal, comercial sau economic transferul/retragerea din conturi a fondurilor băneşti.

Toate aceste documente au fost menite să justifice formal transferurile de sold/viramentele în conturile pretinşilor prestatori de servicii juridice/financiare”, se precizează în comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT
Tags: