News

Un ou de găină a ajuns să coste 8 lei. Este făcut de cea mai scumpă rasă

Un ou poate ajunge până la 8 lei. Acesta este depus de una dintre cele mai rare găini și care este crescută și în țara noastră.
29.01.2023 | 17:36
Un ou de gaina a ajuns sa coste 8 lei Este facut de cea mai scumpa rasa
Un ou poate ajunge până la 8 lei. Acesta este depus de una dintre cele mai rare găini. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Un ou de găină a ajuns să coste 8 lei. Este făcut de cea mai scumpă rasă de găini, după cum au dezvăluit oamenii care le crescut în ogradă. Oamenii sunt tot mai atrași de acestea datorită beneficiilor pe care le aua supra organismului.

Un ou poate ajunge până la 8 lei. Acesta este depus de una dintre cele mai rare găini

La o expoziție de păsări din Sebeș, județul Alba, românii pot achiziționa cele mai sănătoase ouă, de la diferite rase de găină. Cele Araucana pot cumpărate cu 8 lei bucata, fiind vorba de produse de calitate superioară.

ADVERTISEMENT

„Ouăle le face verzi. Face maxim 160 de ouă pe an. Sunt foarte docile, cuminți. Ouăle pentru copii nu au colesterol. Un ou e opt lei”, a declarat Ioan Pienariu, conform stiridecluj.ro.

Gâinile din rasa Araucana își au originea în Chile, numele lor provenind din regiunea Araucanía din America de Sud. Mai mult, denumirea lor a fost pusă în cinstea unui trib de indieni care locuiau pe acele meleaguri.

ADVERTISEMENT

Păsările se află printre puține rase care fac ouă cu coajă verde, albastre sau turcoaz, fiind recunoscute ca „gâini negre”, deși penajul lor poate fi extrem de colorat. Standardele variază de la o țară la alta.

Nu pot fi confundate cu nicio altă rasă, crescătorii de păsări exotice cunoscându-le foarte bine. Aceștia câștigă foarte bine de pe urma lor, consumatorii fiind de mulțumiți de aceste ouă delicioase.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că sunt extrem de sănătoase, având un raport mai bun de lipide, mai puțin colesterol și mai mulți acizi Omega 3 și Omega 6.

Cum arată găinile din rasa Araucana

Găinile din rasa Araucana sunt caracterizate printr-un penaj colorat și dens. Există 12 varietăți de culoare, de la alb-crem până la negru cu nuanțe de smarald. În plus, aceste păsări pot avea și combinații de mai multe nuanțe.

ADVERTISEMENT

Picioarele lor sunt puternice, cu pielea colorată albastru-verzui. Creasta este în formă de păstaie sau mazăre, în timp ce urechile sunt colorate într-un roșu intens. Ciocul are dimensiuni mici, înconjoiat în jos.

Mai mult decât atât, conform agrobiznes.ro, ochii găinilor din rasa Araucana sunt de culoare roșie-oranj. Greutatea acestei păsări nu depășește 2 kg la găini și 2,5 kg la cocoși.

ADVERTISEMENT