News

Un pacient confirmat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Iaşi: “Este la a doua tentativă de a pleca!”. UPDATE A fost prins într-o comună de lângă Iași. Video

20.04.2020 | 19:42
Un pacient confirmat cu coronavirus a fugit dintrun spital din Iasi Este la a doua tentativa de a pleca UPDATE A fost prins intro comuna de langa Iasi Video
ADVERTISEMENT

Incident incredibil la Spitalul Judeţean din Iaşi. Un pacient confirmat cu COVID-19 a fugit din spital. El era cazat la parter şi a reuşit să se strecoare pe lângă cadrele medicale şi să iasă din spital.

UPDATE, 20 aprilie, ora 19:42 / Bărbatul a fost prins în comuna Ciurea. Conform BZI.ro , bărbatul este cunoscut drept alcoolic și pare că nu mai rezistă în carantină.  „Domnule, am două zile de când sunt în spital! În două zile să nu treacă boala asta? E la mintea cocoșului”, s-a plâns bărbatul.

ADVERTISEMENT

Un pacient confirmat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Iaşi: “Este la a doua tentativă de a pleca!

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului Judeţean din Iaşi a declarat că este vorba de un pacient asimptomatic care avea episoade de nervozitate extremă:

“În jurul orelor 16:00, un pacient confirmat a părăsit spitalul. Am cerut prefectului echipaje de jandarm la poartă. La câteva ore după ce am cerut această adresă s-a întâmplat acest eveniment neplăcut. Nu a plecat pe la poartă. 

ADVERTISEMENT

Spitalul este destul de mare, înconjurat prin gard. Pacientul de 46 de ani este la a doua tentativă de a pleca din spital. Prima dată l-au prins brancardierii, dar acum, din păcate, a reuşit să fugă. 

“Am avut atenţionări din partea medicilor. Mi-au spus că limbajul este vulgar, comportamentul a fost agresiv”

Există perioade când pacienţii COVID-19 sunt extrem de nervoşi. Am avut atenţionări din partea medicilor. Mi-au spus că limbajul este vulgar, comportamentul a fost agresiv. Ne-am interesat unde munceşte pacientul respectiv, am vorbit cu şeful şi nu s-a mai întâmplat.

ADVERTISEMENT

Nu avea simptome. Unii dintre ei chiar dacă înţeleg motivul pentru care sunt în spital, au episoade de nervozitate extreme”, a spus managerul spitalului la Antena 3.

155 de cazuri confirmate de infecţii cu coronavirus!

La tratarea cazurilor de coronavirus din Iaşi participă o echipă mixtă: “Echipa care lucrează cu pacienții cu coronavirus este mixtă. Este formată din 12 medici anesteziști, din fizioterapeuți, medici infecționiști, psihologi, asistenți medicali și infirmiere.

ADVERTISEMENT

Ceea ce apreciez extrem de tare este faptul că doi medici specialiști ATI s-au oferit voluntari ca pe o perioadă de șase luni să ofere suport spitalului în tratarea pacienților cu coronavirus”, a spus Vlad Hârtie, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

În judeţul Iaşi există 155 de cazuri confirmate de infecţii cu coronavirus şi 8 decese s-au înregistrat în judeţul din Moldova.

ADVERTISEMENT