News

Un pacient cu Covid-19 s-a aruncat de la etajul Institutului Matei Balș. A decedat la Floreasca

23.10.2020 | 14:56
Un pacient cu Covid19 sa aruncat de la etajul Institutului Matei Bals A decedat la Floreasca
ADVERTISEMENT

Încă un pacient din România infectat cu Covid-19 s-a aruncat de la etajul unității medicale în care se afla. Tragedia s-a întâmplat, vineri, la Institutul Matei Balș din Capitală.

Informația a fost confirmată oficial de conducerea unității medicale, care anunță că bolnavul s-a aruncat de la fereastra unui salon aflat la etajul 2.

ADVERTISEMENT

Imediat, pacientul a fost preluat de un echipaj și transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca. Din nefericire, medicii nu au mai reușit să-i salveze viața, în ciuda eforturilor făcute.

Un pacient cu Covid-19 a murit, după ce s-a aruncat de la etajul Institutului Matei Balș

La scurt timp după producerea nefericitului eveniment, medicii de la Institutul Matei Balș au emis un comunicat în care atrag atenția supra stărilor de depresie pe care le dezvoltă în această perioadă pacienții infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID – 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia.

S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.

ADVERTISEMENT

Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul ANMCS”, informează instituţia medicală pe site-ul oficial.

La Sibiu, o altă tragedie identică

În urmă cu mai puțin de o săptămână, un alt pacient confirmat cu noul coronavirus s-a sinucis la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, unde fusese internat, a anunțat Prefectura Sibiu.

ADVERTISEMENT

”În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2.00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe fereastra salonului situat la etajul I.

Acesta a fost internat de urgenţă pe secţia ATI, în stare foarte gravă. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a decedat. De asemenea, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, în urma sesizării din oficiu, s-a deschis o anchetă penală care vizează stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul în cauză”, a precizat Prefectura Sibiu.

ADVERTISEMENT