ADVERTISEMENT
News

Un pacient transferat de la ATI Piatra Neamț la Pașcani a murit. Bărbatul nu fusese afectat de incendiu

Autor: Cerasela Stafie | 16.11.2020 | 11:54
Un pacient transferat de la ATI Piatra Neamț la Pașcani a murit. Bărbatul nu fusese afectat de incendiu
Numărul victimelor de la ATI Piatra Neamț ajunge la 11. Un pacient transferat la Pașcani a murit Sursa foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Unul dintre pacienții transferați de la Piatra Neamț la Pașcani a murit. Bărbatul se afla în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2, iar decesul acestuia nu a avut legătură cu incendiul. 

ADVERTISEMENT

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă cu privire la tragedia petrecută la ATI Piatra Neamț și a anunțat că cercetările locului faptelor se vor desfășura și în ziua de luni.

Anchetatorii au făcut percheziții la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ  în cursul zilei de duminică. Verificările s-au derulat până în această dimineață și mai multe documente necesare pentru stabilirea cauzelor incediului au fost ridicate.

Un pacient transferat de la Piatra Neamț a murit la Pașcani

Bolnavul era infectat cu SARS – CoV – 2 și avea nevoie de internare la Terapie Intensivă. Acesta a decedat în urma infecției cu virusul și nu a avut legătură cu incendiul petrecut la spitatul din Piatra Neamț. Între timp, o anchetă de amploare se desfășoară la Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Un comunicat emis de instituția sanitară precizează că perchezițiile s-au derulat de duminică de la ora 18:00 până luni dimineața la ora 02:00. „Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ vă aduce la cunoştinţă faptul că, în cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui manadat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI.

Percheziţia s-a derulat între orele 18.30 şi 2.00 noaptea, la serviciu fiind prezenţi toţi responsabilii, care le-au pus la dispoziţie organelor de anchetă toate documentele solicitate”, se arată în anunțul transmis de unitatea medicală, scrie news.ro.

Mesajul instituției sanitare mai precizează că reprezentanții SJU Piatra Neamţ cooperează cu autoritățile abilitate pentru a stabili, în cel mai scurt timp posibil și cu exactitate, modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI.

ADVERTISEMENT

Ancheta a fost preluată de secția de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) și s-a dispus urmărirea penală în rem pentru ucidere din culpă.

Un comunicat al PÎCCJ anunță deciziile de până acum: „au fost dispuse ordonanţele de efectuare a necropsiei victimelor. Au fost finalizate patru dintre necropsiile dispuse. Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid. În salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării.

ADVERTISEMENT

Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie. Au fost predate înscrisuri de către reprezentanţii Spitalului, urmând să se analizeze dacă acestea răspund problemelor din anchetă şi în ce măsură este necesar să fie ridicate și alte înscrisuri. Au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile”, se arată în mesajul oficial transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Inițial, informațiile apărute în presă anunțau că pacientul transferat de la Piatra Neamț la Pașcani a decedat ca urmare a incendiului de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. În timpul unor declarații, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că omul nu a fost afectat de tragedia respectivă, ci s-a stins din viață din cauza infecției cu SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT