News

Un pădurar a fost bătut de hoții de lemne în curtea casei. Ministrul Mediului: „Nu au nicio limită”

Un pădurar din Dâmbovița a fost agresat chiar în curtea locuinței sale de către trei hoți de lemne, ministrul Mediului Tanczos Barna afirmând că este la spital cu răni grave, împreună cu soția.
28.08.2021 | 18:30
Un pădurar a fost bătut de hoții de lemne în curtea casei. Ministrul Mediului: „Nu au nicio limită”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna/ Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a anunțat că au fost prinși cei trei bărbați care au bătut un pădurar în localitatea Biciurești.

Într-o postare pe Facebook, Tanczos Barna, ministrul Mediului, susține că și soția pădurarului a fost lovită de către cei trei, ambii soți fiind internați în spitalul din Târgoviște.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei agresori, împotriva cărora a fost deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului propune pedepse sporite

La data de 26 august a.c., în urma unei sesizari efectuate prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani a fost agresat fizic, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu”, precizează IPJ Dâmboviţa, citat de Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Mediului susține că pădurarul bătut îi surprinsese anterior pe hoții de lemne în flagrant.

ADVERTISEMENT

Atât el, cât și soția au fost agresați, pădurarul aflându-se acum, cu răni grave, la spitalul din Târgoviște. Cazul de la Dâmbovița este cu atât mai grav cu cât hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acționat în grup și au atacat chiar și familia pădurarului”, a scris Tanczos Barna.

Ministrul Mediului amintește că a depus în Parlament un proiect de lege prin care agresiunile împotriva personalului silvic vor fi mai asprau pedepsite, întrucât pădurarii vor fi incluși în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite, precum în cazul polițiștilor și jandarmilor.

ADVERTISEMENT

Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi și noapte în lupta cu hoții de lemne, va beneficia de statutul și de protecția pe care, iată, o merită cu adevărat!”, crede ministrul.

Astfel, pentru agresiunile împotriva personalului silvic aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate din cuantumul actual.

ADVERTISEMENT

Vreau să îi mulțumesc public acestui pădurar, dar și tututor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoții de lemne, pentru că apără pădurea și își fac cu adevărat meseria, chiar dacă sunt amenintați de răufăcători, iar viața, de multe ori, le este pusă în pericol”, a încheiat Tanczos Barna.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri