News

Un pădurar din Iaşi, găsit mort în pădure. Acesta ar fi fost ucis

13.09.2019 | 18:57
Pădurar din Iaşi găsit mort în pădure. Sursa foto: oltalert.ro

Un pădurar din județul Iași a fost găsit mort chiar la locul de muncă. Autoritățile spun că bărbatul de 50 de ani a fost ucis, iar la faa locului a fost găsit un pom tăiat și abandonat! Anchetatorii au deschis o anchetă pentru a se afla în ce condiții a murit pădurarul.

Un pădurar din Iaşi a fost găsit mort în pădure

Angajatul Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași a fost găsit mort vineri dimineață într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești. Romsilva a dat un comunicat în care precizează că în apropierea locului unde a fost găsit decedat angajatul au fost identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat.

Pădurarul Răducu G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor existând suspiciuni serioase că a fost victima unei agresiuni. Răducu G., în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcției Silvice Iași din anul 1999 și era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare.

Pădurar din Iaşi găsit mort în pădure
Pădurar din Iaşi găsit mort în pădure. Sursa foto: expressdebanat.ro

Pădurarul avea în pază 538 de hectare de pădure

„Este o zi tristă pentru toți colegii noștri din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, transmit condoleanțe rudelor și apropiaților pădurarului și vă asigur că întreg corpul silvic este alături de aceștia”, a transmis directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Pădurarii sunt din ce în ce mai atacați, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice. În primul semestru al acestui an s-au înregistrat nu mai puțin de 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva.

În ultimii cinci ani, în întreaga țară s-au înregistrat nu mai puțin de 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Tags: