News

Un pădurar din Tecuci a fost lovit în cap cu bâta de doi hoți de lemne. Infractorii i-au furat arma

26.06.2020 | 16:35
Un padurar din Tecuci a fost lovit in cap cu bata de doi hoti de lemne Infractorii iau furat arma
ADVERTISEMENT

Un pădurar din Galați, comuna Tecuci,  a fost atacat de doi bărbați, nervoși că au fost prinși atunci când furau lemne.

Hoții de lemne l-au lovit cu o bâtă în cap, după care i-au furat arma, găsită ulterior de polițiști acasă la infractori. Se pare că bărbații ar fi acționat impulsiv atunci când l-au deposedat de armă, fără a se gândi la consecințe

ADVERTISEMENT

Acum. bărbații vor fi cercetați și pentru această infracțiune, riscând să intre în închisoare ani buni pentru gestul lor necugetat.

Un pădurar din Tecuci a fost lovit în cap și deposedat de armă

Pădurarul din Tecuci, județul Galați, a fost atacat de bărbați după ce i-a prins în flagrant în timp ce furau lemne din pădure.

ADVERTISEMENT

Infractorii l-au atacat pe pădurar cu o bâtă, lovindu-l în cap, după care i-au furat arma. Polițiștii au intervenit în scurt timp și i-au reținut pe atacatori.

Potrivit Poliției Județene Galați, hoții au fost depistați vineri, 26 iunie, dimineața, în pădurea din comuna Brăhășești.

ADVERTISEMENT

Păduraru, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a surprins doi bărbați din comună în timp ce furau lemne din pădure și a tras două focuri de avertisment pentru a-i opri.

Hoții, în vârstă de 50 și 23 de ani, l-au atacat pe pădurar și l-au lovit în cap cu o bâtă, după care i-au furat arma. Din fericire, bărbatul și-a revenit și a sunat la Poliție.

ADVERTISEMENT

„La domiciliul acestora, într-o anexă a gospodăriei, poliţiştii au găsit şi arma sustrasă. În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor“, au anunțat reprezentanții IPJ Galați, conform news.ro.

Pădurarii din România sunt expuși mereu riscului de a fi bătuți sau omorâți, rețelele de hoți de lemne fiind mai presus de lege în mai multe județe.

Autoritățile par incapabile să gestioneze problema, astfel că țara noastră ocupă un loc fruntaș într-up top nedorit al furtului de lemn din păduri.

ADVERTISEMENT