News

Un parașutist militar a murit la Buzău, în timpul antrenamentelor. Bărbatul era căsătorit și avea un copil. Reacția MApN. Update

Un parașutist militar a murit la Buzău, în timpul unui exercițiu de rutină. La fața locului s-au deplasat echipaje de salvare, dar nu l-au mai putut readuce la viață pe bărbatul care a lăsat în urmă un copil.
25.05.2022 | 15:45
Un parasutist militar a murit la Buzau in timpul antrenamentelor Barbatul era casatorit si avea un copil Reactia MApN Update
Parașutistul militar era tatăl unui copil. Sursa foto: MApN
ADVERTISEMENT
25-05-2022
12:51

Ministerul Apărării confirmă decesul. Parașutistul militar a lăsat în urmă un copil

MApN transmite că parașutistul militar, Cosmin Constantin Scorțea, a murit în timpul manevrei de aterizare, în jurul orei 14:00. De asemenea, MApN precizează că bărbatul era căsătorit și avea un copil, dar și că avea experiență în domeniu.

”O veste tristă pentru Armata României. Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, a informat MApN.

Tragedie în Buzău. Un parașutist militar și-a pierdut viața, în timpul unui exercițiu, din cauză că nu i s-a deschis parașuta, informează Digi 24.

Militarului nu i s-a deschis parașuta în timpul exercițiului

Impactul cu solul a fost unul extrem de dur, astfel că echipajele de salvare sosite în zonă nu l-au mai putut readuce la viață pe militar. MApN încă nu a reacționat pe această temă.

ADVERTISEMENT

Totul are loc după ce marți a mai avut loc un incident similar. Un  elev al  Aeroclubului Târgu Mureş s-a prăbușit în gol după ce parașuta principală și cea de rezervă s-au încurcat între ele.

Tânărul a fost la spital în comă după ce a avut un impact dur cu solul.

”Este vorba de un pacient paraşutist. Are politraumatism, a fost intubat, e în comă indusă medicamentos, se află în curs de investigaţii în camera de reanimare.

ADVERTISEMENT

Din ce am înţeles de la cei de la faţa locului, nu s-ar fi deschis a doua paraşută. Pacientul este în coma indusă medicamentos, este ventilat mecanic”, a declarat presei dr. Arhip Radu, de la SMURD Târgu Mureş.

Colegii tânărului sunt îngroziți de situație. Ei spun că victima s-a dus în gol 1000 de metri. Mai mult, la început au crezut că aceasta face o glumă, însă și-au dat seama apoi că este vorba despre ceva grav.

ADVERTISEMENT

”Erau circa opt parașutiști. Patru dintre ei făceau tot felul de învârtiri, giumbușlucuri, cum s-ar spune. Noi am crezut că este o glumă, că exersează.

Până la urmă nu era nicio glumă și l-am văzut pur și simplu cum cade în go. În același timp erau și alți patru parașutiști care pur și simplu făceau piruete, tot se învârteau în șurub.”, a mărturisit Adrian Nagy, martor al evenimentului, potrivit Știrile Protv.

ADVERTISEMENT

S-a demarat o anchetă în acest caz. Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile și în cazul incidentului de miercuri.

ADVERTISEMENT
Tags: