News

Un pasager din avionul nepalez a transmis în direct momentul prăbușirii. A înregistrat fără să vrea ultimele secunde ale zborului. Video

Momentul prăbuşirii, filmat chiar din avionul morţii. Un indian a transmis în direct pe Facebook momentul aterizării, însă aveau să fie ultimele clipe din viaţa lui
16.01.2023 | 12:26
Un pasager din avionul nepalez a transmis in direct momentul prabusirii A inregistrat fara sa vrea ultimele secunde ale zborului Video
Locul tragediei din Nepal
ADVERTISEMENT

În legătură cu prăbușirea în Nepal a avionului de pasageri cu 72 de persoane la bord, luni a fost confirmată moartea a 68 de persoane, iar patru sunt date dispărute, au transmis oficialii.

Cea mai mare tragedie aviatică din Nepal din ultimii 30 de ani

Un ATR72 aparţinând companiei Jeti Airlines s-a prăbușit într-o râpă în timp ce se pregătea de aterizare după un zbor pe ruta Kathmandu-Pokhara.

ADVERTISEMENT

Unul dintre pasageri a transmis în direct, pe Facebook, ultimele clipe dinaintea accidentului, iar filmările s-au răspândit pe rețelele de socializare.

Potrivit discuțiilor de pe rețelele de socializare, este vorba despre un pasager din India, care a plecat în vacanţă în Nepal împreună cu prietenii săi, intenţionând să zboare cu parapanta.

ADVERTISEMENT

Accidentul de duminică este cea mai mare tragedie aeriană din Nepal, de după 1992, când un Airbus A300 al unei companii aeriene pakistaneze s-a prăbușit pe un deal din apropiere de Kathmandu, toate cele 167 de persoane aflate la bord pierzându-și viața.

Luni este zi de doliu național în Nepal, iar guvernul a înființat un grup de anchetă pentru a investiga cauza dezastrului.

ADVERTISEMENT

Un localnic a povestit pentru BBC că a văzut avionul prăbușindu-se și a fugit la locul accidentului. “Când am ajuns acolo, am văzut flăcări și un fum uriaș. Elicopterele au venit în cel mai scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti și avionul s-a prăbușit în acea zonă îngustă”, a declarat acesta.