Fotbal intern

Un personaj important, reacție incredibilă după 25 de ani de la eșecul cu Suedia: ”El ne-a pierdut calificarea”

26.07.2019 | 18:36
Un personaj important reactie incredibila dupa 25 de ani de la esecul cu Suedia El nea pierdut calificarea

Un personaj important din delegația echipei naționale a României la Campionatul Mondial din 1994 a avut o reacție incredibilă după 25 de ani de la eșecul cu Suedia. ”Generația de Aur” a fost la un pas de o calificare istorică în faza semifinalelor la turneul final din Statele Unite ale Americii, dar a pierdut în fața nordicilor la loviturile de departajare.

Un personaj important, reacție incredibilă după 25 de ani de la eșecul cu Suedia: ”Aproape nimeni n-a vorbit despre treaba asta”

”Am plecat cu prea multă încredere că-i vom scoate pe nordici. Iar suflul ne-a crescut și după ce Răducioiu, care atinsese o formă extraordinară, a reușit să egaleze spre finalul celor 90 de minute. Au venit însă blestematele de prelungiri și penalty-uri. La golul lui Kenneth Andersson, mingea nu mai ajungea spre Prunea dacă Ilie Dumitrescu îl bloca la centrare pe Roland Nilsson. El a făcut doar «ham-ham», dar n-a mușcat din adversar”, a fost reacția medicul Pompiliu Popescu, personaj important în delegația României, referitor la eșecul din întâlnirea cu Suedia.

”Florin a greșit și el când a plecat târziu pe centrare, iar mingea l-a găsit sub traiectorie. O spun însă cu tărie: calificarea s-a pierdut în gheata lui Dan Petrescu, la loviturile de departajare! Aproape nimeni n-a vorbit despre treaba asta! Le luaserăm deja fața după ratarea lui Mild, iar dacă Petrescu ar fi marcat eram în semifinale, fiindcă și Ilie a transformat apoi ultimul penalty din prima serie de cinci șuturi. Nu mai ajungea să tragă și Belo”, a mai declarat Pompiliu Popescu pentru gsp.ro.

Kenneth Andersson a sărit mai sus decât Florin Prunea și a înscris golul care a dus meciul România – Suedia la loviturile de departajare

Belodedici, amintiri hazlii de la CM 1994

Echipa națională a României a scris una dintre cele mai frumoase file de poveste din istoria sportului românesc, chiar dacă finalul nu a fost unul fericit. ”Tricolorii” au ajuns până sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994, acolo unde au fost eliminați după un meci dramatic la loviturile de departajare de Suedia, și au ratat o semifinală de vis împotriva Braziliei.

La fix 25 de ani de la meciul România – Suedia de la World Cup, Miodrag Belodedici a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a povestit mai multe lucruri hazlii întâmplate pe durata turneului final din Statele Unite ale Americii. Belo a glumit pe seama lui Ilie Dumitrescu și a rememorat golul marcat de Keneth Andersson care a dus meciul la lovituri de departajare.

Tags: