News

Un pescar a dat lovitura după ce a descoperit această “comoară” în apă. Un kilogram valorează 50.000 de euro

Un pescar s-a îmbogățit după ce a capturat o ”pradă” care se vinde cu 50.000 de euro pe kilogram.
09.10.2021 | 18:41
Un pescar a dat lovitura dupa ce a descoperit aceasta comoara in apa Un kilogram valoreaza 50000 de euro
ADVERTISEMENT

Destinul i-a surâs unui thailandez. Acesta a găsit o adevărată comoară care cântărea 30 de kg. Este vorba de vărsături de balenă, cunoscute și sub denumirea de ”chihlimbar” sau ”aur plutitor”.

Momentul inedit s-a petrecut când pescarul se întorcea din larg și a observat un bloc gri plutind la marginea apei, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Substanța găsită lângă plaja Nyiom, provincia Surat Thani, poate fi vândută cu 50.000 de euro pe kilogram. Prețul uriaș este dat raritatea ei. Această ”comoară” este foarte greu de găsit.

Un pescar thailandez a găsit 30 de kilograme de vărsături de balenă. ”Captura” poate valora peste 1 milioan de euro

Un pescar a dat lovitura după ce a descoperit această
Foto: Hepta.ro

”Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar. Toată lumea a fost fericită. Intenționez să îl vând. Am primit deja certificat care atestă faptul că este real”, a declarat norocosul thailandez.

ADVERTISEMENT

Pescarul a mai precizat că dacă va obține un preț bun, intenționeză să se retragă din meseria lui și va da o petrecere mare.

”Comoara” găsită pe plaja din Thailanda se numește ambra gri sau ambergris. Aceasta este o substanță aromatică de culoare cenușie cu aspect de ceară, formată în intestinul unor specii de cașalot.

ADVERTISEMENT

Vărsătura de balena sau ”aurul plutitor” se folosește în industria parfumurilor

Ambregris a fost considerată, în Evul Mediu, un medicament și ocazional era utilizată pentru a da o aromă aparte unor mâncăruri.

În prezent se întrebuințează  în parfumerie.  Materialul se folosește pentru mirosul plăcut de mosc, și ca fixator pentru celelalte substanțe odorante volatile dintr-un parfum.

ADVERTISEMENT

De asemenea, această substanță este utilizată la aromatizarea țigărilor.

În ultimii ani, din cauza limitării vânătorii de balene, prețul pe kilogram a crescut foarte mult. La începutul lui 2020, 35 de pescari din Yemen au găsit ”vărsături de balenă” în valoare de 1,1 milioane de lire sterline.

În Thailanda a fost observată în 2019 o bucată de ”aur plutitor” cu o greutate de 6 kg. Descoperirea a fost descoperită de un pescar care se plimba pe plaja din Koh Samui.

ADVERTISEMENT