Fotbal international

Un pilot dezvăluie greșeala fatală făcută în cazul avionului prăbușit cu Sala: “Nu trebuia să decoleze!” La ce se referă

07.02.2019 | 15:41
Un pilot dezvaluie greseala fatala facuta in cazul avionului prabusit cu Sala Nu trebuia sa decoleze La ce se refera

Devine din ce în ce mai clar că prăbușirea avionulului în care se afla Sala putea fi evitată dacă se respectau câteva minime cerințe. Un pilot a dezvăluit greșeala fatală făcută de cel care se afla la manșă în momentul în care aparatul de zbor a început să aibă probleme. „Avionul nu trebuia să se ridice niciodată de la pământ având în vedere gheața și norii. Noaptea? Peste Canal? Iarna? Cu un singur motor? Cu ninsoare anunțată care venea înspre tine? Prea multe întrebări pentru creierul meu” a precizat un pilot obișnuit cu astfel de zboruri.

„Toți banii mei merg pe gheață, ea probabil că i-a prăbușit. Dar și cu vremea prognozată, pur și simplu trebuia să stea la pământ”, a continuat acesta care a precizat că mai mult ca sigur pilotul avionului nu a respectat nici setul de reguli impuse clar în astfel de condiții. De altfel, chiar în mesajul trimis pe Whatsapp de fotbalistul argentinian, acesta îi transmitea unui prieten că se află într-un avion care pare că se va dezmembra.

Un pilot dezvaluie greșeala fatală făcută în cazul avionului prăbușit cu Sala. Sala, avion
Emiliano Sala semnase un contract de joc cu galezii de la Cardiff

Un pilot dezvaluie greșeala fatală făcută în cazul avionului prăbușit cu Sala

Un alt pilot cu brevet de traversare pentru Canalul Mânecii a mers pe aceleași coordonate și a indicat vina celui care se afla la manșă. „Aveți cumva idee dacă avionul folosea sistemul potrivit?  Cu un nivel de înghețare la aproape 3000 de metri și precipitații intermitente  s-ar fi aflat în gheață masivă la peste 4000 de metri. Erau nevoiți să coboare sub 2300 pentru o temperatură decentă. Piesa lipsă din puzzle este motivul pentru care nu zburau la o altitudine corectă”, a spus și al doilea pilot.

Între timp a fost recuperat unul dintre trupurile neînsuflețite aflate în avionul care s-a prăbușit în Canalul Mânecii. Încă nu se știe dacă acesta aparține pilotului sau fotbalistului argentinian Emiliano Sala. Corpul a fost  preluat acum de către echipele specializate care vor încerca să ofere un răspuns asupra identităţii.