News

Un copilot TAROM, probleme medicale imediat după aterizarea pe Otopeni. Doctorii l-au stabilizat. Update

Incident pe Aeroportul Otopeni. Un copilot TAROM a acuzat probleme medicale, imediat după aterizare. Din fericire, medicii l-au stabilizat.
04.08.2021 | 17:22
Un copilot TAROM probleme medicale imediat dupa aterizarea pe Otopeni Doctorii lau stabilizat Update
ADVERTISEMENT
04-08-2021
14:26

Copilotul TAROM, stare de leșin după aterizarea pe aeroportul Otopeni

Cele mai noi informații arată faptul că în cazul copilotului aeronavei TAROM de pe ruta Amsterdam-București ar fi vorba de o stare lipotimică (de leșin).

La aterizarea pe Otopeni, copilotul a acuzat stări de rău. Aeronava a aterizat în siguranţă, iar o ambulanţă SMURD a aşteptat închiderea motoarelor şi a preluat copilotul.

Potrivit TAROM, compania care a operat zborul, copilotul nu are semne de infarct sau preinfarct şi a fost cooperant tot timpul.

”Copilotul aeronavei a suferit o stare lipotimică pe Aeroportul Otopeni”, a declarat pentru G4Media Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență, infirmând varianta unui stop cardio-respirator.

Un copilot al companiei TAROM a făcut stop cardio-respirator imediat după ce a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Din primele informații, medicii îl resuscitează la fața locului. Pasagerii cursei sunt în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Un pilot TAROM a intrat în stop cardio-respirator, după aterizarea pe Otopeni. Medicii îl resuscitează

Copilotul ar fi intrat în stop cardio-respirator după efectuarea manevrelor de aterizare. Acest lucru a permis sosirea aeronavei în condiții normale. S-a demarat o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Cursa TAROM în care s-a produs incidentul venea de la Amsterdam și avea 76 de pasageri la bord. Comandantul a dat semnal de ”Mayday” pentru ca la aterizare să fie o echipă de prim ajutor.

ADVERTISEMENT

Din fericire, avionul Tarom a reușit să aterizeze la timp în București, pentru ca bărbatul să primească ajutor medical specializat.

În prezent, starea sa de sănătate a copilotului este una stabilă, anunță Digi24.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 54 de ani. După ce a fost stabilizat, copilotul a fost transportat la Spitalul Elias pentru investigații medicale.

ADVERTISEMENT

”Aeroportul Internațional Henri Coandă, orașul Otopeni/IF – după efectuarea aterizării în condiții de siguranță la ora 15:30, coopilotul aeronavei Tarom, ce venea de la Amsterdam (numărul cursei RO 362), a intrat în stop cardio-respirator, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare la fața locului de către echipajul medical din cadrul aeroportului”, anunță Centrul INFOTRAFIC  al Aeroportului Henri Coandă.