News

Un planor s-a prăbușit în curtea unei case din Craiova. O fată în vârstă de 17 ani a ajuns în stare gravă la spital

Un planor s-a prăbușit peste o mașină în curtea unei case din Craiova, o adolescentă de 17 ani fiind transportată la spital în stare gravă.
09.10.2022 | 17:23
Un planor sa prabusit in curtea unei case din Craiova O fata in varsta de 17 ani a ajuns in stare grava la spital
Planor prăbușit. Foto: GDS.ro
ADVERTISEMENT

Incidentul a fost consemnat în cartierul Popoveni din Craiova. Planorul în care se afla o tânără de 17 ani s-a prăbușit peste o mașină care era parcată în curtea casei respective.

Planor prăbușit peste o casă din Craiova

Conform GDS.ro, fata ar fi urmat un curs de pilotaj și era prima dată când zbura singură cu planorul. Deși se află în stare gravă, aceasta a putut să le comunice salvatorilor că a lovit niște cabluri și vârful acoperișului casei.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-ar fi produs după ce o aripă a aparatului de zbor s-a desprins. ”În localitatea Popoveni, un planor, în care se afla o persoană, s-a prăbuşit în curtea unei locuinţe.

Persoana, în vârstă de 17 ani, a fost găsită, de către echipajele de intervenţie. Era conştientă, avea politraumatisme şi a fost transportată la spital”, a transmis ISU Dolj.

ADVERTISEMENT

Incidentul vine la doar câteva zile distanță după ce un motodeltaplan s-a prăbușit în Sibiu. Și atunci doi pasageri au ajuns în stare gravă la spital.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ISU Sibiu, printre care două ambulanțe SMURD și o autospecială de stingere din localitatea Șelimbăr. Cele două victime au suferit răni grave la nivelul picioarelor, conform martorilor.

ADVERTISEMENT

”La locul intervenţiei s-au deplasat şi elicopterul SMURD al ISU Mureş. Din primele informaţii sunt implicate două persoane conştiente. Doi bărbați, în vârstă de 69 de ani și 28 de ani, se aflau în motodeltaplanul care s-a prăbușit.

Cei doi au primit îngrijiri medicale la fața locului au fost transportați la UPU Sibiu în stare de conștiență.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 69 de ani a suferit o fractură la membrul inferior și traumatism cranio-cerebral, în timp ce bărbatul de 28 de ani a suferit mai multe traumatisme”, au transmis cei de la ISU Sibiu. Accidentele aviatice în care sunt implicate avioane de mici dimensiuni, planoare sau motodeltaplan sunt tot mai dese în România în ultimele luni.

ADVERTISEMENT