News

Un pod din județul Teleorman s-a prăbușit. Șase muncitori au fost răniți

Un pod din județul Teleorman a căzut în această dimineață și șase muncitori au fost răniți.
29.07.2021 | 10:05
Un pod din județul Teleorman s-a prăbușit. Șase muncitori au fost răniți
Un pod din județul Teleorman s-a prăbușit. Șase muncitori au fost răniți. Sursă foto: ISU
ADVERTISEMENT

Un pod care trece peste râul Vedea, din județul Teleorman a căzut în această dimineață. Construcția s-a prăbușit și șase muncitori au fost răniți. Doi au fost transportați la spital, iar ceilalți patru au primit îngrijiri la fața locului.

Incidentul a avut loc în apropierea localității Orbeasca.

Un pod din județul Teleorman s-a prăbușit. Șase muncitori au fost răniți

Un incident grav a avut loc în localitate Orbeasca, din județul Teleorman. Șase muncitori cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani au fost răniți după ce grinda unui pod la care lucrau a cedat. Se pare că podul din metal și beton s-a prăbușit în momentul în care muncitorii încercau să pună grinda într-un cofrag.

ADVERTISEMENT

Primarul localității Orbeasca a ajuns imediat la fața locului.

“Un nefericit accident de muncă. Este un pod nou prin programul PNDL, programul naţional de dezvoltare locală PNDL 2. Este un pod care se construiește.

În jurul orei 9.00 la montajul acestui cofrag special pe una dintre grinzile laterale au contrabalansat-o și a căzut jos. Șase persoane sunt preluate de ambulanţele ISU.

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă, sunt cooperante. La o primă evaluare, nu au leziuni care să le pună în pericol viaţa. Toate sunt conştiente şi cooperante”, a spus primarul localităţii Orbeasca de Sus, Gheorghe Budică.

Două persoane au fost transportate la spital imediat. Celelalte patru au primit îngrijiri la fața locului și apoi au fost duse și ele la unități spitalicești. Nicio victimă nu are răni care să-i pună viața în pericol. La fața locului au intervenit patru echipaje SAJ, o autospecială de transport victime și o mașină de descarcerare.

ADVERTISEMENT

“Cele șase victime sunt muncitori care lucrau la pod. Acestea nu au fost surprinse sub dărâmături dar au căzut de pe pod. Au suferit multiple traumatisme dar sunt conștiente și cooperante. Două persoane au fost duse imediat la spital”, a spus și Adrian Dragomir, de la ISU Teleorman.

După acest accident primarul comunei Orbeasca a convocat imediat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Podul lui Cuza s-a prăbușit

La începutul acestui an un alt pod a căzut. Este vorba despre un pod făcut pe vremea lui Cuza, fiind vechea cale de acces între Câmpina și Bănești.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri