ADVERTISEMENT
News

Un pod s-a prăbușit în Washington. Mai multe persoane au fost rănite

În Washington s-a prăbușit un pod pietonal, iar în urma acestui incident mai multe persoane au fost rănite.
Autor: Rareș Mușătoiu | 23.06.2021 | 21:55
Un pod s-a prăbușit în Washington. Mai multe persoane au fost rănite
Un pod s-a prăbușit în Washington. Mai multe persoane au fost rănite foto: captură Youtube

Mai multe persoane au fost rănite în urma prăbușirii podului de pe o autostradă din Washington, iar circulația a fost oprită complet, notează CNN.

ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost transportate la spital, iar momentan nu există informații despre existența sau nu a unor persoane blocate sub dărâmături, desfășurându-se încă cercetări.

Pod pietonal prăbușit în Washington. Mai multe persoane au fost rănite

Podul pietonal traversează autostrada conectând zonele Kenilworth și Deandwood. Din fericire, cel puțin din informațiile avute până în acest moment, se pare că a fost vorba de răni “minore”, conform declarației lui Vito Maggiolo, purtător de cuvânt al departamentului de Pompieri din D.C., citat de către Washington Post.

ADVERTISEMENT

Cel puțin două vehicule au fost prinse sub resturile podului, lângă un semn mare care indică ieșirea spre Benning Road.

Un camion care transporta 500 de galoane de combustibil diesel a fost prins parțial sub pod, iar cchipele speciale de intervenții au fost alertate și au acționat rapid pentru a diminua scurgerea apărută după ce un camion a fost prins sub podul dărâmat.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 25 de galoane de combustibil au fost împrăștiate și o echipă specializată în materiale care provoacă hazard a fost adusă pentru a gestiona situația, riscul apariției unei situații grave fiind crescut.

Aceasta a trebuit să găsească modalități de a absorbi combustibilul și să nu permită acestuia să ajungă în rețeaua de apă, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Energie și Mediu din Washington DC, citează NBC.

ADVERTISEMENT

Imaginile postate de DC Fire și EMS și filmările aeriene arată că o parte a podului a căzut pe I-295 spre partea de sud, în timp ce partea podului din nord a rămas în mare parte atașată de o platformă suspendată.

Bucăți de beton și de metal sunt împrăștiate pe toate cele șase benzi ale autostrăzii și resturi din pod au fost aruncate pe mai multe vehicule.

ADVERTISEMENT

Departamentul de poliție metropolitan din Washington se află în fazele inițiale ale investigației cauzei pentru care podul s-a prăbușit, conform purtătorului de cuvânt Alaina Gertz, notează CNN.

Informații despre cauza inițială a prăbușirii nu au fost imediat distribuite și nu se cunosc detalii legate despre existența unei persoane care ar fi traversat podul în acel moment.

ADVERTISEMENT

Traficul din partea nordică a fost redirecționat către Nannie Helen Burrough Avenue și cel din zona sudică spre Eastern Avenue.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!