News

Un politician a dat ordin să fie golit un întreg baraj, de dragul unui unui telefon. Și-a scăpat mobilul în apă și a vrut să-l recupereze

Un politician care şi-a făcut un selfie pe digul unui baraj şi telefonul în apă. Ce a urmat depăşeşte imaginaţia, el ordonând să fie secat barajul.
27.05.2023 | 19:58
Un politician a dat ordin sa fie golit un intreg baraj de dragul unui unui telefon Sia scapat mobilul in apa si a vrut sal recupereze
Acesta este barajul pe care politicianul indian a dat ordin să fie golit
ADVERTISEMENT

Un înalt oficial guvernamental indian, Rajesh Vishwas, a fost suspendat după ce a ordonat drenarea barajului Herkatta, din statul central Chhattisgarh, de dragul unui smartphone pe care l-a scăpat în apă în timp ce își făcea un selfie.

Politicianul susţine că le-a făcut un bine fermierilor

După ce scafandrii locali nu au reușit să găsească telefonul, oficialul a plătit pentru livrarea unei pompe, care a avut nevoie de trei zile de funcţionare în continuu pentru a scoate apa din baraj.

ADVERTISEMENT

Confruntat cu numeroase critici, Vishwas s-a justificat spunând că o asemenea desfăşurare mamut pentru găsirea telefonului a fost necesară deoarece acesta avea stocate în el date guvernamentale sensibile.

Vishwas a mai spus că a primit permisiunea verbală de a scurge „niște apă într-un canal din apropiere”. El a adăugat că a fost asigurat de beneficiile pe care această scurgere ar avea-o pentru fermieri.

ADVERTISEMENT

Presa locală scrie că din baraj au fost scoşi aproximativ două milioane de litri de apă, o cantitate suficientă pentru a iriga șase kilometri pătrați de teren agricol.

Oficialul a refuzat să recunoască abuzul de putere de care a fost acuzat, spunând că apa pe care a scos-o era din secțiunea de preaplin a barajului și „nepotrivită pentru utilizare”. Dar acțiunile sale au atras critici din partea politicienilor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, din cauza reclamațiilor, la fața locului a sosit un funcționar de la Departamentul de Irigații și Resurse de Apă și a oprit funcţionarea pompei.

Cu toate acestea, până la acel moment, nivelul apei scăzuse deja la aproximativ 1,8 metri. Chiar și vara, apa din această zonă are peste trei metri adâncime, iar animalele beau adesea din ea.

ADVERTISEMENT

Rajesh Vishwas (32 ani), care este inspector alimentar, și-a scăpat duminica trecută telefonul Samsung Galaxy S23 Ultra, în valoare de aproximativ 1.200 de dolari, în barajul Herkatta, dar în ciuda mobilizării ordonate nu a reuşit să-l recupereze.

ADVERTISEMENT