News

Un politician a murit în accidentul din Vrancea. Era candidat la postul de primar al unei comune

17.06.2020 | 07:08
Un politician a murit in accidentul din Vrancea Era candidat la postul de primar al unei comune
ADVERTISEMENT

Un politician a murit în accidentul grav de circulație produs în județul Vrancea în ziua de marţi.

Aurel Proca (58 de ani) ocupa postul de consilier local în comuna Vizantea Livezi, acolo unde, la alegerile locale, viza postul de primar.

ADVERTISEMENT

Politicianul se afla la volanul microbuzului care a pătruns pe contrasens. Cea de-a doua victimă avea 70 de ani şi conducea maşina lovită frontal de microbuz.

Un politician, printre morți în accidentul grav din Vrancea

Aurel Proca se afla la volanul unui microbuz care făcea curse regulate între localitățile Vizantea Livezi și Focșani.

ADVERTISEMENT

Din primele date oferite de anchetatori, consilierul a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens unde a lovit frontal un autoturism, scrie Jurnal de Vrancea.

Coliziunea dintre cele două autovehicule a fost atât de puternică încât microbuzul condus de Proca s-a răsturnat pe carosabil, iar maşina a fost proiectată în afara drumului.

ADVERTISEMENT

Aurel Proca a fost ales consilier local în 2016 pe listele UNPR. Ulterior, el s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară. Acesta urma să candideze la funcția de primar al comunei Vizantea Livezi, la alegerile locale din acest an

“Nu îmi vine să cred! Era un om bun și respectat de cei din jur. Urma să fie candidatul nostru la Primăria Vizantea-Livezi. Am fost șocat de vestea primită! Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat Sorin Hornea, președintele PMP Vrancea, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Accidentul din Vrancea s-a soldat cu 2 morți și alți 11 răniți

În accidentul rutier produs marți dimineață în Vrancea, două persoane și-au pierdut viața și alte 11 au fost rănite, după impactul frontal dintre un microbuz și o mașină.

În urma evenimentului auto, planul roșu de intervenția a fost activat, iar la la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvare.

Au ajuns acolo două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, un echipaje de descarcerare și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, precum și un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT