Fotbal intern

Un politician controversat susține CSA Steaua, echipa de fotbal a Armatei. Ce spune despre FCSB

12.02.2021 | 12:04
Un politician controversat sustine CSA Steaua echipa de fotbal a Armatei Ce spune despre FCSB
ADVERTISEMENT

Cea mai titrată echipă de fotbal din România, Steaua București, are un susținător pe cât de vehement, pe atât de controversat. Acesta salută finanțarea din bani publici a echipei Armatei și susține implementarea modelului ”socios”.

George Simion recunoaște că în copilărie a fost stelist și că stadionul din Bulevardul Ghencea era casa lui. Se dezice de clubul finanțat de George Becali, FCSB, chiar dacă afaceristul consideră că echipa lui este continuatoarea Stelei București.

ADVERTISEMENT

Politicianul, recunoscut pentru apartenența la facțiunea extremistă ”Uniți sub tricolor”, susține că Becali a viciat procesul de privatizare a vechiul club de fotbal Steaua București.

George Simion: ”Statul trebuie să sprijine sportul”

George Simion este un politician vocal, la fel cum este și ca susținător al echipei naționale. Spune că în ultimii ani s-a detașat chiar și de echipa al cărei fan era, Steaua, dar continuă să o susțină, măcar la nivel declarativ.

ADVERTISEMENT

Simion consideră că susținerea financiară pe care echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua o primește de la Ministerul Apărăii este benefică.

”Nu am nicio problemă cu faptul că Steaua este finanțată de Ministerul Apărării. S-au pierdut multe branduri naționale, cred că doar Dinamo a mai rămas. Statul trebuie să sprijine într-o formă sau alta sportul”, a spus Simion la GSP Live.

ADVERTISEMENT

În același timp, politicianul AUR, susține că nu se regăsește în echipa patronată de Gigi Becali.

”Procesul de privatizare a clubului a fost grav viciat. Au venit investitori, între care și domnul Gigi Becali, au împrumutat clubul, apoi , când clubul nu a mai avut bani să restituie împrumutul, au luat jucătorii, clubul. Nu cred că a fost un lucru corect, de aceea nu mă regăsesc în echipa patronată de Becali”, a mai spus Simion.

ADVERTISEMENT

George Simion susține modelul ”socios”

George Simion este de părere că modelul suporterilor acționari ( fenomenul ”socios”) trebuie implementat în cel mai scurt timp și în fotbalul românesc. Politicianul ultras spune că doar sub această formă de organizare marile branduri ale sportului românesc pot fi salvate.

”În România, privatizarea sportului și mai ales a fotbalului nu s-au făcut cum trebuie. Mai întâi au apărut investitorii privați, apoi companiile care finanțau cluburile au dispărut și odată cu ele au dispărut și brandurile sportive din România.

Acestea sunt niște valori naționale, ele trebuie protejate. Cred că trebuie să gândim un moment zero și să o luăm de la capăt, altfel vor mai dispărea multe branduri, alea care au mai rămas. Organizarea de tip ’socios’ este cea mai bună, să decidă marea masă a plătitorilor, nu un singur acționar”, a adăugat George Simion, pentru sursa menționată.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – FCSB: 1,82 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT