News

Un polițist a murit în urma unei descinderi. SIIJ a început urmărirea penală față de procurorul de caz

12.09.2019 | 16:25
Un politist a murit in urma unei descinderi SIIJ a inceput urmarirea penala fata de procurorul de caz

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a început urmărirea penală față de un procuror după ce un polițist a murit la datorie, în urma unei descinderi dintr-un dosar. Cei de la SIIJ transmit că procurorul nu și-a făcut treaba cum trebuia în timpul unei percheziții și că din cauza acțiunilor sale a murit respectivul polițist judiciarist.

SIIJ a deschis dosar penal asupra unui procuror din Maramureș

Magistratul este cercetat de procurorii de la SIIJ pentru neglijență în serviciu, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Este vorba despre o percheziție care avea loc la o distilerie a unei societăți care furniza în mod ilegal alcool mai multor magazine din Maramureș. În momentul descinderii, unul dintre cazanele cu țuică a explodat provocându-le răni grave polițiștilor.

Cei doi polițiști s-au ales cu arsuri grave pe suprafața corpului, iar unul dintre ei a murit în cele din urmă. În total, în urma acelei descinderi au murit trei persoane. Procurorul de caz riscă acum închisoarea cu executare pentru felul defectuos în care a condus acțiunea polițiștilor pe teren, neglijând pericolele la care s-au expus.

siij
Polițistul a murit după ce un cazan cu țuică a explodat în timpul descinderii care a avut loc în comuna Bușag din Maramureș, în anul 2015. Sursa foto: Turnul Sfatului

Comunicatul Secției Speciale

„În fapt, în calitate de coordonator şi conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispoziţiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităţilor desfăşurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane şi vătămarea altor două persoane, a căror viaţă a fost pusă în primejdie”, transmite SIIJ printr-un comunicat de presă, scrie antena3.ro.