News

Un polițist arestat și alți doi puși sub control judiciar în Caraș-Severin. Oamenii legii au încercat să mușamalizeze o tentativă de crimă cu premeditare

Trei polițiști din Moldova Nouă sunt acuzați că au încercat să mușamalizeze o tentativă de omor calificat cu premeditare care a avut loc în ianuarie 2021.
05.11.2022 | 13:17
Un politist arestat si alti doi pusi sub control judiciar in CarasSeverin Oamenii legii au incercat sa musamalizeze o tentativa de crima cu premeditare
Un polițist din Moldova Nouă a fost arestat pentru 30 de zile/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au reținut, vineri, patru persoane, dintre care trei polițiști, într-un dosar legat de o tentativă de omor ce a avut loc în urmă cu aproape doi ani, dar pe care polițiștii au încercat să o ascundă, deschizând dosar penal doar pentru lovire și alte violențe.

Potrivit procurorilor, trei persoane din Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, au urmărit un bărbat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, pe care apoi l-au lovit cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball odată ce acesta ajunsese aproape de locuința sa. Ulterior, bărbatul a fost urcat cu forța în portbagajul unei mașini și dus pe malul Dunării.

ADVERTISEMENT

Acolo unul dintre agresori a încercat să-l înece în Dunăre, ținându-l cu capul sub apă. Însă agresorii și-au dat seama că victima reușise să alerteze poliția astfel că l-au abandonat pe bărbat la marginea orașului și au fugit cu ajutorul unui al patrulea bărbat.

Tentativa de omor, înregistrată de polițiști ca „lovire și alte violențe”

Odată ce cazul a intrat în atenția poliției, a început tentativa de mușamalizare a cazului, prin încadrarea faptei ca o infracțiune minoră. „Referitor la activitatea inculpaților care au calitatea de polițist s-a reținut că aceștia au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 și au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menționând că ar fi fost comisă o infracțiune de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, se spune într-un comunicat al DIICOT.

ADVERTISEMENT

Tentativa de mușamalizare a fost descoperită de procurori astfel că joi au reținut patru persoane pentru 24 de ore într-un dosar penal care conține o multitudine de acuzații: constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și fals intelectual.

Pe lângă măsura reținerii, s-au făcut opt percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice și alte mijloace de probă necesare soluționării cauzei, iar șapte persoane despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi implicate în activitatea infracțională au fost conduse în vederea audierii acestora.

ADVERTISEMENT

Este vorba de cei trei agresori ai bărbatului, la care se adaugă persoana care i-a ajutat să fugă, precum și trei polițiști care au încercat să evite punerea lor sub acuzare pentru tentativă de omor.

În cursul zilei de vineri, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unuia dintre polițiști și punerea sub control judiciar a celorlalți doi.

ADVERTISEMENT

În cazul celei de-a patra persoane reținute, cel care încercase să-l înece pe bărbat în Dunăre, instanța nu a dispus nicio măsură preventivă, însă procurorii DIICOT au formulat o contestație care urmează să fie judecată.

ADVERTISEMENT
Tags: