News

Un poliţist de la Penitenciarul Arad a fost găsit împuşcat în magazia de armament a unităţii

Tragedie la Penitenciarul Arad. Un agent de poliție a fost găsit mort în magazia de armament a unităţii. Bărbatul s-ar fi sinucis sâmbătă, 2 aprilie.
02.04.2022 | 18:33
Un politist de la Penitenciarul Arad a fost gasit impuscat in magazia de armament a unitatii
Un poliţist de la Penitenciarul Arad a fost găsit împuşcat în magazia de armament a unităţii. sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un angajat al Penitenciarului din Arad s-a sinucis în această după-amiază cu arma din dotare, într-o magazie de armament. Agentul lucra de trei ani în Poliţie.

Un poliţist de la Penitenciarul Arad, găsit împuşcat în magazia de armament a unităţii

Penitenciarul Arad a transmis, printr-un comunicat de presă, că sâmbătă, 2 aprilie, că un poliţist de penitenciare care avea atribuţii de manipulare şi distribuire a armamentului, aflat în serviciu, angajat al penitenciarului, a fost găsit împuşcat, în magazia de armament a unităţii. Cadavrul a fost descoperit în jurul orei 12:00, sâmbătă, 2 aprilie.

ADVERTISEMENT

Echipajul SMURD chemat la fața locului nu a putut decât să constate decesul. Procurorii și Poliția Arad au deschis o anchetă în acest caz.

„Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului”, au transmis reprezentanții penitenciarului.

ADVERTISEMENT

Penitenciarul Arad a mai precizat că o echipă multidisciplinară din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, coordonată de directorul Direcţiei Management Resurse Umane, s-a deplasat la sediul Penitenciarului Arad, pentru realizarea unei anchete administrativă, potrivit News.ro.

În urmă cu trei săptămâni un alt polițist s-a împuşcat în cap, în Parcul Copou din Iaşi. Bărbatul era abia angajat în sistem. Procurorii au ca principală ipoteză sinuciderea și au refăcut în anchetă ultimele ore din viața victimei.

ADVERTISEMENT

„O plagă împuşcată la nivelul extremităţii cefalice. Alături de el se afla un pistor, iar leziunile erau incompatibile cu supravieţuirea şi nu făceau utilă încercarea de resuscitare”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași, după tragedie.

„Era agent de poliție din cadrul IPJ Botoșani. Prezenta o urmă de împușcare un pistol tip Beretta”, a povestit Mihaela Apostol, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

ADVERTISEMENT