News

Un polițist de la Penitenciarul Jilava a fost depistat pozitiv cu COVID-19. A fost declanșată o anchetă epidemiologică

21.04.2020 | 17:25
ADVERTISEMENT

Un polițist de la Penitenciarul Jilava a fost depistat pozitiv cu COVID-19. O anchetă epidemiologică va stabili în ce condiții s-a produs infectarea.

Polițist depistat pozitiv la Jilava

Angajatul Penitenciarului este primul caz de acest gen din România, sistemul fiind extrem de bine pus la punct atunci când vine vorba de lupta cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Superiorii și colegii bărbatului nu își pot da seama cum a fost posibilă infectarea angajatului de la Jilava, în condițiile în care toată lumea din interiorul penitenciarului poartă măști de protecție și mănuși, conform Digi 24.

Autoritățile vor face o anchetă epidemiologică pentru a stabili cum a ajuns boala în penitenciar.

ADVERTISEMENT

În trecut, au mai existat două cazuri de deținuți îmbolnăviți cu coronavirusul din Wuhan, însă aceștia au fost rapid izolați și situația nu a degenerat.

În momentul în care s-a instaurat starea de urgență, penitenciarele din toată România au fost trecute într-un regim special menit să reducă la zero șansele ca cineva să se îmbolnăvească, fie că vorbim despre angajații penitenciarului, fie despre deținuți.

ADVERTISEMENT

În consecință, contactul cu exteriorul a fost redus la minim, fapt care a dus la o revoltă a deținuților de la Satu Mare, soldată cu 3 decese.

 Maria Vasii, avocata unuia dintre deținuți, explica ce îi nemulțumește pe oamenii aflați în închisoare, în plină pandemie de coronavirus:

ADVERTISEMENT

„Deținuții ar fi trebuit eliberați ca și în Italia. Din contră, Orban îi ține închiși în celule, mai mulți decât ar exista locuri. Sunt oameni bolnavi. În aceste camere au fost puse persoane sănătoase cu cele bolnave.

Deținuții care sunt în ultimele 18 luni au fost eliberați în alte țări, numai în România s-au luat alte măsuri”, a explicat avocatul motivul izbucnirii revoltei.

ADVERTISEMENT