News

Un polițist de la Rutieră, depistat pozitiv la cocaină, chiar la intrarea în tură

Un polițist de la Rutieră, din Prahova, a fost depistat pozitiv la cocaină, chiar la intrarea în tură
20.08.2021 | 16:15
Un politist de la Rutiera depistat pozitiv la cocaina chiar la intrarea in tura
Un polițist de la Rutieră, depistat pozitiv la cocaină, chiar la intrarea în tură Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut miercuri, 18 august, la intrarea în tură. Polițistul este angajat la Biroul Drumuri Naționale și Europene.

Acesta urma să ia parte la o acțiune care avea ca scop verificarea respectării codului rutier de către șoferii care circulau pe DN1.

ADVERTISEMENT

Un polițist de la Rutieră, depistat pozitiv la cocaină, chiar la intrarea în tură

Inițial, informațiile au fost publicate pe surse. Ulterior, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au confirmat faptele.

„La data de 18 august a.c., în urma efectuării unor activități de verificare a polițiștilor, pentru unul dintre aceștia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv,” a transmis IPJ Prahova, la cererea Ziarul Incomod.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere acest aspect, IJP Prahova a transmis o informare către BCCO Ploiești, în vederea continuării verificărilor, conform competenței”, a adăugat.

Potrivit surselor publicației citate mai sus, polițistul a susținut că nu consumă droguri. Acesta a afirmat că se pregătește pentru susținerea unui examen și a luat mai mult multe medicamente, suplimente alimentare.

ADVERTISEMENT

Aceleași surse au explicat că testarea cu DrugTest nu este concludentă. Pentru a se dovedi că o persoană a consumat droguri este nevoie de analize amănunțite, realizate în laboratoare specializate. La fel, procurorii au nevoie de probe, pe care să le poată arăta instanței, pentru ca dosarul penal să poată fi judecat.

Polițist, prins băut la volan

Un incident similar s-a petrecut la jumătatea lunii iulie, în Lugoj. Un polițist a fost implicat într-un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Omul legii se afla în timpul liber și a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Șoferii aflați la fața locului, inclusiv cei implicați în accident, i-au acuzat pe colegii acestuia că au încercat să mușamalizeze cazul.

Aceștia au susținut că polițiștii nu au avut nicio intenție să verifice dacă ofițerul a băut. Mai mult, aceștia încercau să tragă de timp.

„Polițistul de la Rutieră stătea cu aparatul etilotest la geamul lui, dar fără niciun gest de a-i spune să sufle. Foarte multe echipaje de poliție, nimeni nu s-a atins, nimeni nu i-a făcut absolut nimic,” a acuzat un martor, potrivit Digi24. Scenele au fost filmate cu un telefon mobil, iar cazul a ajuns la IPJ Timiș, unde a fost deschisă o anchetă.

Ulterior, ofițerul suspectat că a condus sub influența băuturilor alcoolice a ajuns la sediul poliției, unde a fost testat. Acesta a arătat o alcoolemie de 0,19 mg/l în aerul expirat.

ADVERTISEMENT