News

Un poliţist de numai 45 de ani a murit de Covid. Bărbatul nu avea nicio altă boală

18.12.2020 | 14:34
Un politist de numai 45 de ani a murit de Covid Barbatul nu avea nicio alta boala
ADVERTISEMENT

Este doliu în Poliția Română. Un om al legii din județul Vaslui a încetat din viață, la doar 45 de ani, după ce a fost infectat cu SARS – CoV – 2. Bărbatul nu prezenta alte comorbidități.

Leonard Lupu, polițist din cadrul Poliţiei Locale Vaslui, a contactat virusul în urmă cu aproximativ 3 săptămâni de la soția acestuia, care era asistentă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.  Debutul bolii a fost unul cu o simptomatologie ușoară, iar bărbatul a decis să se trateze acasă, neavâd alte probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Astfel, omul s-a tratat la domiciliu pentru 10 zile, dar boala a evoluat într-un mod neașteptat, iar starea de sănătate i s-a agravat subit. El a ajuns la secția ATI a spitalului din Vaslui cu o cu un nivel de saturaţie al oxigenului de 80, fiind intubat.

Doliu în Poliția Română. Polițist vasluian răpus de Covid-19

Bărbatul s-a stins din viață la 10 zile de la internare, pe data de 17 decembrie. El a lăsat în urmă o soție și o fiică, elevă la liceu. Vestea morții polițistului a șocat comunitatea în care trăia, zeci de oameni transmitând mesaje de condoleanțe și regrete familiei îndurerate.

ADVERTISEMENT

Și colegii polițistului sunt șocați, omul era unul dintre cei mai apreciați polițiști locali, nelipsit din traficul vasluian pe care îl dirija cu profesionalism și gestiona cu tact orice problemă întâmpinată. El fusese premiat cu distincția „polițistul anului”, scrie Adevărul.

Poliția Locală Vaslui a transmis păreri de rău și condoleanțe pe pagina oficială de Facebook, iar mesajul distribuit de colegii de muncă ai polițistului a primit zeci de reacții de la cei care l-au cunoscut pe acesta.

ADVERTISEMENT

„Cu durere în suflet, vă anunţăm că in seara de 17.12.2020, bravul nostru coleg, poliţistul local Lupu Leonard Vasile, zis Leo, in vârstă de 45 ani, din cadrul Serviciului circulaţie a plecat la cele veşnice.

Dirijarea traficului rutier, munca pe care o îndrăgea foarte mult, a fost lăsată pe mai departe, în grija colegilor de serviciu.

ADVERTISEMENT

Acest virus nemilos, Covid-19, şi-a luat tributul şi din rândul Politiei Locale Vaslui. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndurerate să îi dea putere să treacă peste această durere imensă!”, au scris reprezentanții instituției pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT