ADVERTISEMENT
News

Un polițist din Rusia, arestat în cazul Navalnîi. Riscă 10 ani de închisoare

Autor: Flaviu Popa | 19.01.2021 | 17:28
Un polițist din Rusia, arestat în cazul Navalnîi. Riscă 10 ani de închisoare
SUA impune sancțiuni Rusiei pentru cazul Navalnîi Foto: Instagram

Un polițist rus a fost arestat pentru că ar fi divulgat date confidențiale din ancheta otrăvirii lui Navalnîi, cel mai probabil jurnaliștilor străini.

ADVERTISEMENT

Mai exact, polițistul e acuzat că ar fi „sifonat” numele persoanelor care ar fi încercat să-l otrăvească pe activist, deși nu există dovezi clare în acest sens.

Omul legii riscă 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de abuz de putere și se află momentan în arest la domiciliu în locuința sa din Samara.

Un polițist din Rusia riscă 10 ani de închisoare în cazul Navalnîi

Potrivit Reuters, polițistul ar fi transmis informații confidențiale unei terțe părți, cel mai probabil jurnaliști străini.

ADVERTISEMENT

Datele „sifonate” includ numele unor agenți secreți FSB, specializați în substanțe chimice, și zborurile acestora în contextul otrăvirii lui Navalnîi.

Terța parte pare să fie publicația americană CNN, care în colaborare cu nemții de la Der Spiegel și site-urile Bellingcat și The Insider au publicat o anchetă din care se părea că ar fi fost identificați cei care l-au otrăvit pe dizidentul rus.

Anchetatorii nu vor să aresteze pe cei care l-au otrăvit pe Nalvanîi, ci pe cei care au făcut publice anumite date din anchetă”, s-a plâns Georgy Alburov, un aliat al lui Navalnîi, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Alexei Navalnîi se află momentan în arest pentru 30 de zile, fiind săltat de polițiștii ruși în momentul în care s-a întors pe aeroportul din Moscova.

Alexei Navalnîi va rămâne în arest pentru 30 de zile, după ce a fost arestat în 17 ianuarie în momentul aterizării pe aeroport, deșoi fusese averitzat că va fi arestat dacă se întoarce în Rusia.

ADVERTISEMENT

Alexei Navalnîi a fost reținut pentru 30 de zile, pana la 15 februarie 2021″, a anunțat pe Twitter avocatul său, conform presei din Rusia. Judecătorul care a dat sentința a fost Emma Morozova, de la Judecătoria orașului Himki. Navalnîi a fost „capturat” imediat după ce a ajuns pe aeroport.

Potrivit ministrului de Interne, decizia judecătrii lui Navalnîi a fost luată pentru „siguranța sanitară și epidemiologică”. Autoritățile au invocat că opozantul lui Vladimir Putin nu avea un test Covid-19 efectuat recent.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!