News

Un polițist din Slatina a ajuns la spital după ce a intervenit într-un conflict

Un polițist din Slatina a fost agresat de doi tineri în timpul unei intervenții. Omul legii a ajuns la spital și a primit îngrijiri medicale.
23.05.2023 | 17:25
Un politist din Slatina a ajuns la spital dupa ce a intervenit intrun conflict
Un polițist din Olt, agresat de cinci tineri. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Un incident șocant a avut loc, zilele trecute, în localitatea Slatina, în care un polițist a fost agresat de mai mulți tineri pe stradă, în timp ce încerca să intervină pentru a calma o situație de conflict. Totul s-a întâmplat sâmbătă, 20 mai, în apropierea unui bloc de pe strada Unirii.

Un polițist din Olt, agresat de mai mulți tineri

Polițistul care tocmai ieșea din clădire, a observat o tensiune crescută între un grup de cinci tineri, aceștia manifestând un comportament violent. Omul legii a decis să intervină pentru a opri altercația, dar s-a ales cu traume.

ADVERTISEMENT

Intervenția polițistului nu s-a desfășurat așa cum era de așteptat. În loc să răspundă în mod pașnic la intervenția autorității, tinerii s-au manifestat și mai agresiv, îndreptându-și furia spre polițist. Aceștia l-au atacat pe omul legii, aplicându-i lovituri puternice și provocându-i răni grave.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, în timp ce ieșea dintr-un bloc situat pe strada Unirii, a observat că între cinci tineri exista o stare conflictuală, aceștia având un comportament violent.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, aflat în timpul liber, ar fi intervenit între cei cinci tineri pentru aplanarea stării conflictuale, moment în care ar fi fost agresat fizic de către doi tineri, de 18 ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt”, a precizat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

În urma incidentului, polițistul a avut nevoie de îngrijiri medicale și s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Oamenii legii au deschis un dosar penal și continuă să cerceteze cazul.

ADVERTISEMENT

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, fiind continuate cercetările în vederea stabilirii situației de fapt”, a mai adăugat Claudiu Șerban.

Doi polițiști brăileni, bătuți de un bărbat

Alți doi polițiști brăileni au fost agresați de către un bărbat în vârstă de 59 de ani în timp ce încercau să-l imobilizeze. Incidentul a fost surprins de un martor și ulterior făcut public de presa locală. Potrivit localnicilor, agresorul a mai fost internat la psihiatrie. Brăileanul a mai avut incidente în care s-a comportat violent. Înregistrarea video  arată cum agresorul smulge bastonul din mâna unuia dintre polițiști și o lovește pe colega  acestuia.

ADVERTISEMENT

“Era în mână cu un briceag, la poartă. Pe un polițist l-a pus la pământ și l-a lovit cu picioarele. Mereu face scandal, aruncă în curți și pe mașini cu pietre. A stat și trei ani internat pe la Buzău. Au venit jandarmii și l-au luat până la urmă”, a afirmat un martor, vecin al agresorului.

 

ADVERTISEMENT