News

Un polițist din Timiș a murit la 43 de ani, răpus de noul coronavirus. Era perfect sănătos, potrivit medicilor

17.08.2020 | 21:05
Un politist din Timis a murit la 43 de ani rapus de noul coronavirus Era perfect sanatos potrivit medicilor
ADVERTISEMENT

Un polițist de 43 de ani din Timiș a fost răpus de Covid-19 în doar 14 zile, cu toate că nu suferea de nicio boală.

Bărbatul ar fi fost răpus de furtuna de citokine, un răspuns exagerat al sistemului imunitar care atacă organismul până îl distruge.

ADVERTISEMENT

Organele sănătoase ale bărbatului au cedat, unul câte unul, până când polițistul a pierdut lupta cu boala.

Un polițist din Jimbolia a murit răpus de noul coronavirus

Moartea bărbatului din Timiș a venit în ziua în care în România au fost raportate doar 700 de persoane nou infectate, însă numărul testelor a fost mai mic ca de obicei.

ADVERTISEMENT

Conform Pro TV, bărbatul era angajat la Poliția de frontieră din Jimbolia, Timiș, și s-a îmbolnăvit la începutul lunii august, cel mai probabil de la lucru.

Cu toate că era perfect sănătos, sistemul său imunitar a declanșat furtuna de citokine care a atacat atât virusul cât și propriul organism. Din păcate, medicii nu au putut să-l mai ajute și au fost nevoiți să constate decesul.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul medic Virgil Musta a oferit mai multe detalii referitoare la modul în care s-a stins polițistul.

A fost internat într-un centru de izolare unde, la un moment dat a declanşat simptome, investigaţiile arată o evoluţie potenţial severă, la preluarea în clinica era un pacient deja cu saturaţii scăzute. Din păcate, cu toată intervenţia terapiei intensive, pacientul nu a putut fi salvat şi a decedat. Nu avea comorbidități, era un pacient tânăr şi în plină putere”, a declarat Musta.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era angajat al Poliției de frontieră de mai bine de 25 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Conform sursei citate este al doilea angajat MAI care moare după ce s-a infectat cu Covid-19, după un agent de la Poliția din Olt.

Peste 3.000 de oameni au murit în România după ce s-au infectat cu Covid-19, potrivit datelor oficiale prezentate luni, 17 august.

ADVERTISEMENT