News

Un polițist e în greva foamei de zece zile la sediul MAI. Liderii AUR fac apel la ministrul de Interne

06.05.2021 | 21:26
Un politist e in greva foamei de zece zile la sediul MAI Liderii AUR fac apel la ministrul de Interne
ADVERTISEMENT

Un polițist din județul Gorj este în greva foamei de zece zile în fața sediului MAI. În acest caz, liderii AUR fac un apel la ministrul de Interne pentru a interveni în rezolvarea chestiunii.

Cadrul MAI din Gorj a luat această decizie după ce a fost mutat de la Serviciul Acţiuni Speciale la Logistică şi trimis la tratament psihiatric, se spune într-o interpelare adresată de senatorul AUR, Claudiu Târziu, ministrului de Interne Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

Potrivit interpelării, mutarea polițistului şi trimiterea la tratament psihiatric vin după ce Paul Nicolae Feroiu a semnalat mai multe nereguli comise la Poliția din județul Gorj.

Polițist, în greva foamei de zece zile la sediul MAI

Polițistul din Gorj a intrat în greva foamei la finalul lunii trecute, în București, în fața Ministerului de Interne. Acesta a declarat că a recurs la acest protest extrem pentru că ar fi fost îndepărtat din Serviciul pentru Acțiuni Speciale pentru că, în calitatea de instructor de Judo și TIR, a cerut ca toți lucrătorii IPJ Gorj să ia în serios pregătirea fizică și ședințele de tragere.

ADVERTISEMENT

După această cerere, polițistul susține că psihologul unității l-ar fi considerat, dintr-o dată, inapt pentru a face parte din SAS.

De la încadrarea în IPJ Gorj și până în prezent, Feroiu a activat în structura Serviciului pentru Acțiuni Speciale (Mascați), dar după ce a semnalat nereguli ale conducerii Poliției Județene, răspunsul a fost mutarea la Logistică, trimiterea la testul psihologic, iar acum i se ordonă tratament psihiatric, spun cei de la AUR.

ADVERTISEMENT

Liderii AUR fac apel la ministrul de Interne

AUR solicită intervenţia imediată a ministrului de Interne Lucian Bode în cazul agentului de poliţie aflat în greva foamei de 10 zile în faţa MAI.

”Cu un copil de 7 ani care plânge şi întreabă de ce tatăl său nu vine acasă, poliţistul nu îi poate face parastasul mamei sale răposate acum o lună, întrucât, din disperare, după mai multe rapoarte şi memorii, a recurs la această formă extremă de protest.

ADVERTISEMENT

De la încadrarea în IPJ Gorj şi până în prezent, Feroiu a activat în structura Serviciului pentru Acţiuni Speciale (vestiţii “mascaţi”). A semnalat nereguli ale conducerii Poliţiei Judeţene şi răspunsul a fost mutarea la logistică, trimiterea la testul psihologic, iar acum i se ordonă tratament psihiatric.

Campion al MAI la sporturi de contact, instructor de tir şi de tactică poliţienească de intervenţie, ultragiat de infractori de trei ori, poliţistul nu cere sporuri la soldă şi nu cere funcţie sau avantaje, ci să lucreze în cel mai riscant loc, la acţiuni speciale.

În vederea clarificării şi soluţionării situaţiei, senatorul Claudiu Târziu, membru al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a adresat o interpelare ministrului de Interne Bode, iar doamna Rodica Boancă, preşedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupţiei şi Petiţii a primit petiţia poliţistului, la care va formula un răspuns”, se arată în comunicatul AUR, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT