News

Un polițist, indignat după ce a fost zgâriat de un bărbat infectat cu HIV, care ieșise cu prietenii în fața blocului: ”Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei?”

12.05.2020 | 11:41
Un politist indignat dupa ce a fost zgariat de un barbat infectat cu HIV care iesise cu prietenii in fata blocului Mie cinemi plateste suferinta Cine le alina suferinta parintilor mei
ADVERTISEMENT

Un polițist din București se arată total indignit după ce a fost zgâriat de un bărbat infectat cu HIV care ieșise cu prietenii în fața blocului în Sectorul 2.

Un polițist, indignat după ce a fost zgâriat de un bărbat infectat cu HIV, care ieșise cu prietenii la în fața blocului

Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, la care titlul este ”Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!”, polițistul prezintă cu indignare incidentul petrecut în urmă cu două zile și în care a fost zgâriat de bărbatul infectat cu HIV.

ADVERTISEMENT

”În data de 10 mai a.c. aflându-mă în patrulare cu ‘LoganSpeciala’ pe o stradă mai puțin circulată din Sectorul 2, am observat un grup de 10-15 tineri care jucau tenis de picior, spărgeau semințe și ascultau muzica la una din mașinile parcate (lucru absolut normal pe timp de pandemie)”, scrie agentul pe pagina de Facebook Polițiști 2.0.

<< Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria! În data de 10 mai…

Posted by Polițişti 2.0 on Monday, May 11, 2020

Acesta mărturisește că nu avea de gând să aplice amenzi, despre care crede că sunt inutile, ci doar să-i legitimeze pe bărbați și să-i îndepărteze din zonă. Colegul său a coborât primul din mașină și de acolo a pornit totul.

ADVERTISEMENT

Polițistul, ivestigații de urgență la Matei Balș

”În acel moment de undeva de peste stradă, se îndrepta către colegul meu un ‘#ceafălată‘ încordat, plin de tatuaje și pus pe făcut scandal. Ne-a înjurat, a încercat să ne lovească cu pumnul, iar pe colegul meu chiar l-a #îmbrâncit”, notează polițistul.

Agentul menționează că în acel moment i-a pulverizat agresorului jumătate de tub de spray lacrimogen care însă nu a avut efect. El amintește că lumea se adunase ca la bâlci și toți strigau să-l lase în pace pe bărbat deoarece are HIV și hepatită.

ADVERTISEMENT

”Între timp ne-au venit alți #colegi în ajutor și am pus la pământ bombardierul care se zbătea din toate puterile să scape, iar în timpul încătușării forțate eu m-am ales cu 2 zgârieturi la nivelul mâinilor. Împachetat în ‘cușcă’ și livrat la secție, a venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini și familie faptul ca bombardierul chiar avea #HIV”, povestește agentul.

El a spus că mers de urgență la Institutul Matei Balș pentru investigații, iar în următoarele șase luni va urma un tratament. În schimb, agresorul este liber nefiind nici măcar audiat.

ADVERTISEMENT

Agresorul nu a fost reținut

”Cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă)”, a mai scris polițistul.

Pe lângă faptul că o întreaagă instituție a fost umilită după o asemenea întâmplare, agentul e gândește și la propria persoană și se teme ca nu cumva să dezvolte virusul HIV sau hepatita B.

”Stau și mă gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei? Eu trag greu ca și mulți alți colegi, iar #bombardierul se plimba liber pe stradă”, se încheie mesajul.

ADVERTISEMENT