News

Un poliţist, la un pas de ÎNCHISOARE, după ce a prins infractori în timpul liber

De aproape un an de zile, viaţa unui agent de poliţie din Bucureşti s-a transformat într-un calvar....
21.03.2015 | 08:51

De aproape un an de zile, viaţa unui agent de poliţie din Bucureşti s-a transformat într-un calvar.

Ştefan Prună este unul dintre cei mai buni poliţişti ai Capitalei, dacă ne luam după caracterizările aflate la dosarul deschis pe numele său la Judecătoria Sectorului 2. Suficient de bun încât, după ce a prins doi infractori în timpul liber, numele lui a ajuns la urechile jurnaliştilor din presa centrală. Cu toate acestea, agentul principal este la un pas de o condamnare pentru abuz în serviciu. Surprinzător, el a ajuns în faţa magistraţilor pe baza plângerilor formulate chiar de către cei prinşi de el.

O acţiune de rutină

Potrivit informaţiilor din dosar, necazurile agentului au început în luna mai anul trecut după ce, în timpul unei misiuni, în zona pieţei Obor, a prins mai mulţi membri ai clanului Răgălie – grupare care acţionează în Sectorul 2 din Bucureşti – în timp ce comercializau ţigări netimbrate. O acţiune de rutină pentru poliţistul care – la acea dată – era şef de schimb în cadrul Secţie 7. Însă, după o lună şi jumătate, la mijlocul lunii iulie, a fost încătuşat, eliberat după 24 de ore şi apoi trimis în judecată. Oricât de halucinant ar părea, interlopii au reuşit să-i convingă pe procurori că poliţistul “i-a forţat” – fără să-i atingă – să predea ţigările pentru a le întocmi un dosar penal. De atunci, viaţa poliţistului s-a schimbat radical. Uşile şefilor, care până nu demult se mândreau cu el, s-au închis şi este într-o situaţie similară suspendării. Cel puţin, până când instanţa va lua o decizie.

Unul dintre cei mai buni poliţişti din Poliţia Capitalei

“De remarcat este faptul că agentul de poliţie a constatat aproximativ 10% din totalul infracţiunilor constatate de către întreg colectivul de agenţi de siguranţă publică (92 agenţi). În toată perioada nu a avut abateri disciplinare”, se arată într-o caracterizare, aflată la dosarul acestuia. În anul 2012, pentru “activitatea exemplară”, Prună a fost recompensat cu “mulţumiri scrise”, chiar de către chestorul principal de poliţie Vasile Viorel, fostul Director General al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Gest repetat un an mai târziu, prin dispoziţia şefului Sectorului 2 Poliţie.

Un episod distinct – reflectat în presă – este cel în care Ştefan Prună – în concediu de odihnă – a prins în flagrant doi infractori – în zona complexului Europa – şi a reuşit capturarea a peste 600 de cartuşe de ţigări de contrabandă. “Da, aveţi dreptate. Agentul şef principal Prună a beneficiat de această informaţie fiind în concediu. Cei doi pe care i-a prins au fost reţinuţi! Ştiu că este unul dintre cei mai buni poliţişti de proximitate din sectorul 2 al Capitalei”, declara Roberto Ştefan Ababei, adjunct al Directorului General al Poliţiei Municipiului Bucureşti, la scurt timp după prinderea infractorilor, pentru o publicaţie online. Contactat de reporterii spynews.ro, agentul principal Ştefan Prună nu a dorit să facă vreun comentariu despre situaţia incredibilă în care se află, explicând, sec: “Cred că cel mai bine ar fi să lăsăm justiţia să constate care este adevărul”.

Sursa: www.spynews.ro