News

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis după ce un agent a cerut un porc de Crăciun. Update

Lucian Bode a anunțat demiterea Șeful Poliției Rutiere Giurgiu, după ce un agent a formulat o cerere pentru a primi un porc de Crăciun. IPJ Giurgiu a început să facă verificări, demarând o anchetă.
26.11.2021 | 19:00
Seful Politiei Rutiere Giurgiu a fost demis dupa ce un agent a cerut un porc de Craciun Update
Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis. Foto: Hepta Mediafax
ADVERTISEMENT
26-11-2021
17:05

Lucian Bode anunță demiterea șefului de la Poliția Rutieră din Giurgiu

Ministrul de interne a precizat că trebuie să fie luate sancțiuni pentru că Poliția România nu ar trebui să fie un subiect de amuzament.

Totuși, el însuși a făcut o glumă atunci când a anunțat demiterea șefului de la Poliția Rutieră din Giurgiu.

„Este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul rutier Giurgiu.

E o expresie foarte cunoscută și folosită foarte des în limba română: „când o zbura porcul”. Cred că această expresie i-a inspirat pe cei de la Poliția Rutieră Giurgiu”, a spus Lucian Bode într-o conferință de presă.

De asemenea, cei implicați în aceast scandal sunt cercetați, pentru a se stabili dacă ei au comis vreo abatere disciplinară.

„Vreau să vă anunț că până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție.

Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus el.

Un agent de poliție din serviciul rutier Giurgiu a formulat o cerere oficială către șefii săi să îi ”repartizeze” un porc pentru Crăciun. Imediat IPJ Giurgiu a dispus verificări.

Agentul le-a scris șefilor de la Serviciul Rutier să îi ”repartizeze” un porc

Tânărul agent de poliție rutieră se pare că a fost păcălit de colegii săi să le scrie șefilor de la Serviciul Rutier să îi ”repartizeze” un porc.

ADVERTISEMENT

Colegii se pare că i-au spus că există o lege care le acordă dreptul polițiștilor de a primi porci în funcție de vechimea pe care o dețin în post. După ce a trimis șefilor săi cererea, aceasta a ajuns pe masa șefului de la Serviciul Rutier și chiar a fost aprobată.

Motivul era un OUG susținut de Liviu Dragnea

În solicitare, tânărul om al legii menționează ca și motiv de formulare al cererii Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, cunoscută drept ”Taxa pe lăcomie”.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, se pare că respectivul OUG a fost promovat chiar de Liviu Dragnea, când acesta era președintele PSD.

„Am onoarea să expun următoarele: Vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform Ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021”, a scris agentul în raportul trimis către șefii săi.

ADVERTISEMENT

Polițistul le solicită șefilor săi să aibă în vedere cei 4 ani de vechime și să-i repartizeze un porc de 160 kg. Astfel, tânărul a fost ținta glumelor colegilor mai vechi, care îi ziceau că au făcut și ei la fel în anii anteriori, invocând același OUG.

„Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul Rutier Giurgiu, aş dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Faţă de cele expuse, rog dispuneți”, se mai precizează în cererea oficială formulată de polițist, prezentată de giurgiu-news.ro.

ADVERTISEMENT

Când a aflat tânărul agent că totul a fost o farsă?

Un polițist l-ar fi anunțat pe tânărul agent că trebuie neapărat să meargă să-și aducă porcul dintr-o localitate situată la vreo 10 kilometri distanță de orașul Giurgiu. Astfel, tânărul polițist, odată sosit la fața locului a constatat faptul că totul a fost o farsă.

Potrivit poliției din Giurgiu, o anchetă a fost începută pentru stabilirea circumstanțelor și a măsurilor care trebuie luate.

„Având în vedere apariția în spațiul public a unui raport întocmit de către un agent de poliție din cadrul IPJ Giurgiu, vă comunicăm faptul că au fost dispuse verificări cu privire la aceste aspecte, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale. Totodată, facem precizarea ca nu există nicio prevedere legală în acest sens, a menționat într-un comunicat IPJ Giurgiu.

ADVERTISEMENT