News

Un polițist local și-a vândut uniforma pe un site de anunțuri. Câți bani a cerut în schimbul ei și cine a cumpărat-o

03.02.2021 | 10:43
Un politist local sia vandut uniforma pe un site de anunturi Cati bani a cerut in schimbul ei si cine a cumparato
ADVERTISEMENT

Mânat de dorința de a face un ban în plus, un agent de la Poliția Locală Bârlad s-a gândit să-și scoată la vânzare vechiul echipament militar cu însemnele instituției. Toate bune și frumoase, numai că acesta a ajuns chiar pe masa șefului, col. (r) Vasile Chelaru și fostul „proprietar” riscă acum să fie sancționat pentru fapta sa.

Jurnaliștii cotidianului local vremeanouă.ro au văzut anunțul postat pe un cunoscut site de vânzări, au cumpărat obiectele vestimentare contra sumei de 300 de lei și le-au livrat prin curier directorului Poliției Locale Bârlad, împreună cu dovezile de netăgăduit că aparțineau agentului în cauză.

ADVERTISEMENT

Nu înainte, însă, de-al contacta pe liderul de sindicat Iulian Ceapă, care, fiind prieten cu polițistul local, nu a făcut altceva decât să-l avertizeze că se află în centrul unei investigații de presă. Chiar și așa, omul legii nu a putut rezista tentației de a-și rotunji veniturile și a mutat anunțul pe un alt cont.

Uniformă de polițist local, scoasă la vânzare. A fost cumpărată cu 300 de lei și livrată directorului instituției

Pe 29 ianuarie, agentul local a postat un anunț prin care scotea la vânzare vechea sa uniformă, deși în Regulamentul de funționare al Poliției Locale Române, aprobat prin HG1332/2010, cu modificările ulterioare, în anexa 2, se specifică foarte clar că echipamentul cu însemnele instituției nu poate fi înstrăinat după expirarea duratei de uzură și nici după încetarea raporturilor de muncă.

ADVERTISEMENT

Chestionat pe marginea subiectului, liderul de sindicat al Poliției Locale, Iulian Ceapă, a confirmat pentru sursa citată că fapta agentului local este strict interzisă și chiar a indicat cadrul legal al acestor reglementări. Este vorba de Legea 155/2010, privind statutul polițistului local și HG 1332/2010, care a legiferat Regulamentul de funcționare a Poliției Locale Române.

Numai că nu a putut rezista tentației de a-l suna pe polițist, care îi este bun prieten, să-l avertizeze că se află în vizorul jurnaliștilor. Chiar și așa, anunțul a apărut din nou, dar pe un cont diferit.

ADVERTISEMENT

Pantaloni, ghete căciulă iarna, caschetă, geci iarna – primăvară etc ! Predare personală în municipiul Tg Mureș sau livrare curier ! Atenție: uniforma se vinde doar persoanelor autorizate!”, a scris polițistul din Bârlad, în speranța că va reuși să câștige un ban în plus.

Și a reușit, doar că obiectele vestimentare au „aterizat” direct în biroul șefului său, col. (r) Vasile Chelaru. După ce le-au cumpărat în schimbul sumei de 300 de lei, jurnaliștii le-au împachetat și livrat apoi, prin curier, cu dovada clară că aparțin agentului respectiv.

ADVERTISEMENT

Sunt ale noastre! Știu că l-am văzut cu geaca asta acum câteva zile, săptămâna trecută, iar ghetele sunt de ale noastre, marca Viper

Vor fi efectuate verificări cu privire la situația semnalată, având în vedere prevederile HG 1332/2010, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul acestora”, a declarat directorul Poliției Locale Bârlad.

ADVERTISEMENT
Tags: