News

Un polițist participant la festivalul Saga, prins cu droguri. MAI: ”Era în concediu paternal”

Un polițist de la Brigada Rutieră din București a fost prins cu droguri la festivalul Saga, desfășurat weekendul trecut în Capitală. Reacția MAI despre acest incident grav.
09.06.2022 | 19:52
Un politist participant la festivalul Saga prins cu droguri MAI Era in concediu paternal
Un polițist a fost prins cu droguri la festivalul Saga, în București. Reacția Ministerului de Interne. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcția Generală de Poliție a Municipiul București informează că un angajat de la Brigada Rutieră a fost prins cu substanțe interzise asupra sa la festivalul Saga.

Un polițist a fost prins cu droguri la festivalul Saga, în București. Reacția Ministerului de Interne

Conform unui comunicat al instituției MAI, omul legii nu era în timpul serviciului, fiind acolo ca participant la festival.

ADVERTISEMENT

Polițistul a ieșit în evidență atunci când a intrat în cabina unei toalete având asupra sa produse suspecte.

În acel moment, un responsabil cu securitatea evenimentului a pus în alertă jandarmii. Aceștia au intervenit rapid.

ADVERTISEMENT

Potrivit Poliției Capitalei, incidentul a avut loc pe 6 iunie, în jurul orei 04.10, la finalul festivalului Saga. Asupra polițistului a fost observată o pungă cu o substanță de culoare albă, precum și o sticluță cu urme de substanță lichidă, incoloră.

”Agentul de pază a solicitat sprijinul jandarmilor, pentru efectuarea de verificări, la fața locului. Una dintre cele 2 persoane, are calitatea de polițist, acesta fiind pus la dispoziția unității, însă în prezent raportul de serviciu al polițistului este suspendat pentru efectuarea concediului de creștere a copilului”, se arată în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT

Agentul de la Rutieră, aflat în concediu paternal, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. Acest caz a fost preluat de polițiștii B.C.C.O. București, pentru cercetări.

Doi participanți la festivalul Saga au murit din cauza drogurilor

Ediția din 2022 a festivalului Saga a fost una cu evenimente tragice și penale.

Doi morți, zeci de dosare penale și mai multe amenzi s-au raportat în weekendul trecut în urma evenimentului de la Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Mai mulți tineri care au consumat droguri au ajuns în stare gravă la spital în urma supradozelor.

Reprezentanții Festivalului au precizat, în urma acestor tragedii, că au zero toleranţă la posesia şi consumul de narcotice. Aceștia au încheiat şi un parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog care a fost prezentă la eveniment cu puncte de informare.

ADVERTISEMENT