Fotbal intern

Cătălin Straton, lăudat de „eroul de la Sevilla”: „Au fost penalty-uri apărate, nu ratate!”

05.07.2020 | 20:42
Catalin Straton laudat de eroul de la Sevilla Au fost penaltyuri aparate nu ratate
ADVERTISEMENT

Cătălin Straton a reușit să apere două penalty-uri în meciul Academica Clinceni – Dinamo București și a fost cel mai bun jucător al partidei.

Pentru a nu mai fi pe ultimul loc în clasament, Dinamo trebuia să obțină victoria. După cele trei puncte  de astăzi, ultima echipă din primul eșalon este  Chindia. Dinamo conducea cu 1-0 când Straton a apărat loviturile de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar Helmut Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla, a analizat cele două lovituri de pedeapsă apărate de Straton. ”La primul penalty pleacă la fix. Nu este un penalty ratat… este unul apărat. Dacă avea un Sergio Ramos, Clinceni câștiga astăzi. Primul penalty este apărat… Și al doilea este tot un penalty apărat. A fost mai ușor, dar s-a întins bine. El este eroul principal”, a spus Helmut Duckadam, potrivit Digisport.

Cătălin Straton: ”Era un meci capital”

În opinia lui Duckadam, Straton a fost cel mai bun jucător al partidei. Dacă nu-l avea în echipă, Dinamo nu reușea victoria.

ADVERTISEMENT

”Dinamo a avut o șansă mare prin Straton, care a rezolvat momentele cele mai importante din joc. Clinceniul a avut atâtea ocazii cât a avut în toate celelalte patru victorii de până acum. Scorul este mincinos, dar ăsta e fotbalul”, a adăugat Duckadam.

Cătălin Straton a declarat la finalul partidei că adversarii nu aveau voie să aibă atâtea șanse de gol. ”Aș vrea să îi felicit pe cei de la Clinceni, pentru că au făcut un meci bun. În momentul ăsta simt nevoia să spun foarte multe lucruri, am multe off-uri, dar sunt un om de echipă. Era un meci capital, vom vedea pe parcurs dacă a fost un declic sau nu.

ADVERTISEMENT

Eu cred că trebuie să fim echilibrați și să spunem că au avut încă cinci, șase ocazii de gol, în afara celor două penalty-uri.

Niciodată nu știi cum bate cel care execută, dar cred că mi-a dat și mie Dumnezeu pentru ce am muncit. Jucătorii de la Dinamo, inclusiv eu, ne-am pregătit mereu sută la sută. Dar a fost și ghinion”, a zis portarul lui Dianamo București.

ADVERTISEMENT