Premier League

Un portar din Premier League se retrage din fotbal după ce a aflat că are leucemie

27.07.2018 | 20:01
Un portar din Premier League se retrage din fotbal dupa ce a aflat ca are leucemie

Portarul Carl Ikeme, care este legitimat la formaţia Wolverhamton Wanderers, nou promovată în Premier League, a anunţat că se retrage din fotbal din cauza problemelor medicale. Goal-keeperul care a evoluat pentru naționala Nigeriei a fost diagnosticat în urmă cu un an cu leucemie.

”Am vorbit cu medicul şi mi-a sugerat că ar trebui să mă retrag, din cauza tratamentului care mi-a afectat corpul. El crede că acest lucru este cel mai bun pentru mine şi nu pot risca refacerea mea. Sănătatea mea are prioritate. Vreau să fiu aici alături de copii, familie şi prieteni. Cu viaţa mea în pericol, este preţul minim pe care trebuie să-l plătesc pentru a petrece restul timpului meu alături de familie”, a declarat Car Ikeme, conform BBC.

Portarul din Premier League care se retrage a jucat peste 190 de meciuri la Wolverhampton

În vârstă de 32 de ani, portarul Carl Ikeme a jucat peste 190 de meciuri la Wolverhampton Wanderers, formație care a promovat în această vară în Premier League, dar în ultimul sezon nu a putut evolua deoarece a urmat ședințede chimioterapie.

Portarul Carl Ikeme de la echipa Wolverhampton Wanderers, nou promovată în Premier League, se retrage după ce a fost diagnosticat cu leucemie
Portarul Carl Ikeme de la echipa Wolverhampton Wanderers, nou promovată în Premier League, se retrage după ce a fost diagnosticat cu leucemie

Portarul a fost toată cariera în proprietatea clubului Wolverhampton Wanderers, dar a mai fost împrumutat la echipele Accrington Stanley, Stockport County, Charlton Athletic, Sheffield United, Queens Park Rangers, Leicester City, Middlesbrough și Doncaster Rovers.

Carl Ikeme este născut în Anglia, dar a ales să reprezinte Nigeria, țara păriunților săi. Portarul are 10 selecții pentru ”Super Eagles” și și-a făcut debutul în 2005. El a apărat în trei partide din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, dar nu a putut reprezenta Nigeria la turneul final din cauza bolii.

Fostul internaţional din Honduras, Juan Carlos Garcia, care suferea de leucemie din 2015, a decedat la începutul anului. Fundaşul lateral stânga a jucat 39 de partide pentru echipa naţională a Hondurasului, cu care a participat la Cupa Mondială din 2014.