Sport

Un portar supraponderal a făcut senzație în amicalul Ajax – Quick ’20. ”Lăncierii” nu l-au putut învinge. Video

Un portar olandez, de peste 120 de kilograme, a făcut senzație într-un amical contra celor de la Ajax. A intrat pe finalul întâlnirii și a blocat vedetele ”lăncierilor”.
07.07.2021 | 10:08
Un portar supraponderal a facut senzatie in amicalul Ajax  Quick 20 Lancierii nu lau putut invinge Video
ADVERTISEMENT

Ajax Amsterdam pregătește viitorul sezon și are în această perioadă mai multe meciuri test cu echipe de amatori. Ultima s-a disputat marți și s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu Quick ’20.

Însă, nu scorul a fost ceea ce a șocat, ci apariția între buturile echipei de amatori a unui portar care poate rivaliza cu mulți luptători din sumo.

ADVERTISEMENT

Anonimul Sander Vis, a fost de vis pentru echipa lui

Amicalul dintre amatorii de la Quick ’20 și multipla campioană a Olandei, Ajax Amsterdam, nu a ieșit din tiparele unui joc test.

Până în minutul 73, când antrenorul gazdelor, care a rulat întregul lot de jucători pe care l-a avut la dispoziție, l-a trimis între buturi pe Sander Vis.

ADVERTISEMENT

În ciuda fizicului mai mult decât impresionat, Sander Vis cântărește peste 120 de kilograme, jucătorul și-a făcut treaba și a securizat poarta echipei sale.

Dacă până la intrarea lui pe teren Ajax conducea cu 1-0, la final scorul a fost 1-1, un rezultat istoric pentru micuța Quick ’20, chiar și în condițiile caracterului amical al întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Pentru Ajax a deschis scorul Mohammed Kudus, iar Issy Wevers a punctat pentru KVV Quick ’20, pe contraatac, în minutul 80.

Predecesorii lui Sander Vis

Portarul Sander Vis nu este singurul care s-a remarcat datorită fizicului lui mai puțin obișnuit pentru un fotbalist. Un fost portar al lui Ajax, Jeroen Verhoeven, făcea și el senzație în ligile de amatori din Olanda.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani evolua încă în eșalonul al treilea și și-a înfruntat fosta echipă într-un meci din Cupa Olandei. Ajax a câștigat cu 4-1, iar Verhoeven s-a remarcat prin cele 110 kilograme și burta proeminentă.

Tot în 2017, și tot într-un meci de Cupă, în Anglia de această dată, portarul echipei Sutton, Wayne Shaw, supranumit cel mai gras portar de fotbal (cântărea 120 de kilograme), a fost suspendat pentru că ar fi fost implicat în mafia pariurilor.

Într-un meci cu Arsenal, din optimile Cupei Angliei, portarul de 45 de ani al lui Sutton, Wayne Shaw, a fost surprins de camere mâncând o plăcintă chiar în timpul meciului.

Aparent un gest banal pentru o persoană supraponderală, evenimentul era cotat cu 8/1 de casele de pariuri care au inclus în oferta lor faptul că Shaw va mânca o plăcintă în timpul jocului.

ADVERTISEMENT