News

Un poștaș a furat 48.000 de lei din banii de pensii și alocații. Ce riscă acum bărbatul care a lăsat zeci de oameni fără venituri

Polițiștii argeșeni au trimis în judecată un poștaș care și-a însușit peste 48.000 de mii de lei din banii de pensii și alocații. Suma nu a fost recuperată.
21.08.2022 | 17:53
Un postas a furat 48000 de lei din banii de pensii si alocatii Ce risca acum barbatul care a lasat zeci de oameni fara venituri
Factorul poștal și-a însușit peste 48.000 de lei Foto: gazetanord-vest.ro
ADVERTISEMENT

Factorul poștal a fost cercetat pentru delapidare şi fals intelectual după ce a furat 150 de pensii, alocaţii sau alte forme de sprijin financiar, creând un prejudiciu care depăşeşte 48.000 de lei și care a fost acoperit de Poşta Română.

Un poștaș a furat 48.000 de lei din banii de pensii și alocații

Ancheta a fost demarată urmare a faptului că, în luna martie a anului trecut, factorul poştal din localitatea Călineşti nu a virat 150 de pensii, asigurări sociale, alocaţii, ajutor social, pensii handicap, alocaţii de susţinere.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetărilor, bărbatul în vârstă de 49 de ani şi-a însuşit banii, în cuantum total de 48.120 de lei, până în prezent suma nefiind recuperată de la el.

Compania Naţională Poşta Română a fost cea care a achitat prejudiciul către beneficiarii mandatelor poştale. Potrivit Poliţiei, compania s-a constituit parte civilă în dosar.

ADVERTISEMENT

Duminică după amiază, IPJ Argeş a anunțat că poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, au finalizat cercetările iar dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.

Poștașul este acuzat de delapidare şi fals intelectual.

În urmă cu doi ani, un poştaş din Piteşti a furat aproape 20.000 de lei

Un alt poștaș din județul Argeș a fost trimis în judecată de polițiști în urmă cu doi ani. Acesta a cauzat un prejudiciu de aproape 20.000 dee lei tot prin delapidare și fals intelectual.

ADVERTISEMENT

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals intelectual în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie-octombrie 2019, un bărbat de 41 de ani, din Pitești, având calitatea de factor postal, ar fi semnat în fals pentru primirea sumelor de bani în locul destinatarilor, ar fi înscris date de legitimare fictive la forma de achitare pe taloanele de mandate de pensii, poștale, alocație, în acest fel însușindu-și contravaloarea respectivelor mandate.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul cauzat este de de 19.943,58 de lei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată”, a informat la acea vreme biroul de presă al Poliţiei Argeş.

ADVERTISEMENT