News

Un preot din Bihor a murit după o lună de luptă cu Covid-19. „Plânge lumea pe stradă”

06.01.2021 | 19:56
Un preot din Bihor a murit dupa o luna de lupta cu Covid19 Plange lumea pe strada
Un preot din Bihor a murit, răpus de Covid-19. Foto: Ebihoreanul
ADVERTISEMENT

Un preot din județul Bihor, satul Sânmartin, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19, motiv pentru care primarul a anunțat 3 zile de doliu.

Părintele Alin Pășcuța, parohul bisericii din localitate, a decedat în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 40 de ani fusese internat în spital în urmă cu o lună, și a lăsat în urmă o soție și o fetiță.

Un preot din Bihor a murit, răpus de Covid-19

Preotul a încetat din viață în urma unei embolii pulmonare, veste care i-a șocat pe localnicii care sperau că preotul lor va învinge boala.

ADVERTISEMENT

Acum trei zile am vorbit cu părintele. Se simțea mai bine și spunea că abia așteaptă să vină acasă“, spune Cristian Laza, primarul de Sânmartin , conform eBihoreanul.

Primarul a convocat o ședință de Consiliu Local pentru a declara trei zile de doliu local și a explicat că nu va arbora drapelul negru.

ADVERTISEMENT

Arborarea drapelului negru e permisă, conform legii, doar în zilele de doliu național. Cu toate acestea, în această perioadă vor fi interzise evenimentele publice.

În schimb, în perioada 5 – 7 ianuarie va fi interzisă organizarea de activități cultural-artistice, sportive și altele de acest gen”, a menţionat edilul.

ADVERTISEMENT

„Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă”, a spus Laza, conform sursei citate.

Sute de oameni au aflat despre trecerea în neființă a lui Pășcuța și au lăsat sute de comentarii pe rețelele de socializare, prin care și-au exprimat condoleanțe față de familia îndurerată.

ADVERTISEMENT