News

Un preot din Malta, acuzat că a furat 500.000 de euro din banii enoriașilor. A cheltuit banii pe siteuri pentru adulți, mașini și motociclete

Un preot din Malta e acuzat că a deturnat 500.000 de euro din banii enoriașilor și i-ar fi cheltuit pe siteuri pentru adulți, mașini și motociclete. Bărbatul neagă acuzațiile.
25.08.2022 | 22:48
Un preot din Malta acuzat ca a furat 500000 de euro din banii enoriasilor A cheltuit banii pe siteuri pentru adulti masini si motociclete
Preotul din Malta care a furat 500.000 de euro
ADVERTISEMENT

Preotul Luke Seguna, în vârstă de 39 de ani, e acuzat de procuratură că a deturnat 500.000 de euro, bani donați de enoriași pentru biserica din Marsaxlokk, timp de 10 ani.

Preot din Malta, acuzat că a furat 500.000 de euro

Bărbatul a negat acuzațiile și a fost eliberat condiționat pentru o cauțiune de 20.000 de euro, potrivit Libertatea. Mai mult, avocații apărării susțin că acesta suferă de o boală grea, deci nu ar trebui judecat prea aspru.

ADVERTISEMENT

Enoriașii sunt revoltați la auzul veștii, mai ales că s-a descoperit că preotul are cinci motociclete, două mașini și 10 conturi bancare în care a strâns peste 200.000 de euro.

Cu un salariu anual de 75.000 de euro în perioada 2016-2022, preotul ar fi câștigat 449.000 de euro, astfel că ”investițiile” sale s-ar justifica. Așadar, preotul se consideră nevinovat și anunță că banii i-au fost donați perfect legal, pentru diverse evenimente.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, procuratura susține că enoriașii au donat acei bani pentru Biserică nu pentru interesul personal al preotului, conform Libertatea.

De asemenea, bărbatul s-a plâns de dureri în piept în timpul primei audieri și a fost dus la spital cu salvarea. În consecință, a scăpat de primele zile ale procesului pentru că are nevoie de asistență medicală de specialitate.

ADVERTISEMENT

Preotul ar suferi de o boală incurabilă și nu are ce să caute în închisoare, conform avocaților apărării. Deși a fost eliberat pe cauțiune, Seguna e obligat să locuiască cu părinții și trebui să se prezinte la Poliție de două ori pe săptămână.

Totodată, instanța a dispus înghețarea averii lui Saguna, până la un verdict final. Preotul e originar din Tarxien și a fost numit preot paroh la Marsaxlokk în 2016, după care a fost preot la Zabbar, Zejtun și Rabat.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi găsit vinovat, preotul va fi nevoit să înapoieze prejudiciul cauzat și, cel mai probabil, va ajunge după gratii pentru o perioadă lungă de timp.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink