News

Un preot le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații privind Covid-19: ”Să terminăm cu prostiile, să ne informăm mai bine”

23.07.2020 | 10:09
Un preot le cere oamenilor sa nu mai creada in conspiratii privind Covid19 Sa terminam cu prostiile sa ne informam mai bine
ADVERTISEMENT

Un preot din România le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații privind existența Covid-19 și readuce în discuție importanța vaccinării.

Recent, preotul Bogdan Chiorean, care este și medic de profesie, a lansat un avertisment în ce privește curentul antivaccinist și teoriile conspiraționiste despre pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta este șocat de faptul că în România încă mai există oameni care nu cred în existența bolii și care, în loc să se informeze, preferă să asculte fel și fel de teorii deplasate.

Preot din România, mesaj pentru cei care cred în conspirații privind Covid-19: ”Să terminăm cu prostiile”

Bogdan Chiorean este preot, dar și medic, în orașul Cluj-Napoca. Din aceste două calități, părintele cunoaște foarte bine ce înseamnă suferința unor bolnavi în fază terminală și este uimit că încă mai există oameni în România care nu cred în existența Covid-19.

ADVERTISEMENT

Fața bisericească din Ardeal susține că poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost întotdeauna provaccinare și de susținere a eforturilor medicilor și a actului medical în sine, în contextul în care unii resping sub diferite pretexte vaccinarea și spun că virusul ucigaș nu există.

”Eu nu pot să-mi imaginez că la ora actuală, după atâtea luni și atâtea probleme câte a creat la toate nivelurile societății acest coronavirus, încă mai sunt oameni care pun problema existenței.

ADVERTISEMENT

Putem pune orice problemă – că există costuri, că există simptome sau că nu există – dar problema existenței virusului mi se pare că nici n-ar trebui discutată măcar. Haideți să terminăm cu prostiile și să ne informăm mai bine”, a declarat preotul Bogdan Chiorean, miercuri seara, la Digi24.

Părintele Chiorean, mesaj pentru cei care nu cred în vaccinare

În toată această criză sanitară, preotul Chiorean a observat o relație strânsă între curentul antivaccinist și teoriile conspiraționiste, care capătă tot mai mare amploare. ”E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști”, a spus preotul.

ADVERTISEMENT

”Dacă ne gândim la bolile copilăriei, în special la rujeolă, în America, din 2002 nu mai există rujeolă, pentru că în 1990 a fost o epidemie cu aproximativ 10.000 de decese, cele mai multe la copii sub 5 ani, la care se adaugă copiii rămași cu sechele, cu meningo-encefalite, retard psihic, complicații, care au afectat în mod grav și definitiv calitatea vieții celor care au rămas în viață.

La noi, rata de vaccinare scade, din nefericire, pe an ce trece, iar asta pentru că există tot felul de teorii conspiraționiste”, a mai spus preotul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT