News

Un preot misionar din Iași a murit. Făcuse scufundări în Marea Neagră cu puțin înaintea decesului

Un preot misionar din Iași, Radu Bogdan Diaconu, care slujea fără bani la biserica ”Sfinții Atanasie și Chiril” din oraș, a fost găsit mort, după ce a făcut scufundări în Marea Neagră.
09.07.2022 | 16:31
Un preot misionar din Iasi a murit Facuse scufundari in Marea Neagra cu putin inaintea decesului
Preotul Radu Bogdan Diaconu slujea fără bani la „Sfinții Atanasie și Chiril” din municipiul Iași. Sursa foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Un renumit preot misionar din Iași, Radu Bogdan Diaconu, a fost găsit fără suflare, într-o cameră de hotel din stațiunea Eforie Nord. Înainte de deces, a făcut scufundări în Marea Neagră.

Preotul misionar din Iași, Radu Bogdan Diaconu, găsit mort într-o cameră de hotel de la mare

Radu Bogdan Diaconu era plecat cu motocicleta la mare, iar după ce a ieșit din apă ar fi acuzat stări de rău prietenilor lui. Din primele detalii, moartea a survenit din cauza unui infarct, transmite presa locală bzi.ro.

ADVERTISEMENT

”Era un om deosebit, nu ne-a venit să credem când am aflat. Nu știam să aibă probleme de sănătate sau ceva… Ca orice om, mai spunea, uneori, că nu se simte bine, dar nu era nimic ieșit din comun. Era tânăr, în floarea vârstei, cum s-ar spune”, a spus un cunoscut al preotului.

Preotul avea 44 de ani

Concret, decesul lui Radu Bogdan Diaconu a avut loc în urmă cu două zile, iar vineri trupul i-a fost depus la biserica Sfinții ,”Atanasie și Chiril”.

ADVERTISEMENT

Toți cei care i-au fost apropiați sunt șocați de pierderea preotului, care avea 44 de ani. Luni, va fi condus pe ultimul drum.

”Părintele Radu se întoarce acasă pentru totdeauna!Trupul neînsuflețit al părintelui și bunului meu prieten Radu Bogdan Diaconu este adus astăzi la Iași, urmând să fie depus la Biserica Sfinții ,,Atanasie și Chiril” – în spatele Universității de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa”- aici unde va rămâne până mâine, la ora 12:00.

ADVERTISEMENT

Toți cei care vreți să aprindeți o lumânare, ori să vă luați rămas bun, trebuie să știți că îl găsiți în casa Domnului, pe care a iubit-o nespus și a slujit-o. Mâine, în jurul prânzului, vom respecta dorința părintelui Radu, și-l vom duce în comuna Dumbrăveni, județul Suceava, pentru a se odihni de-a pururi în satul său natal.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, începând cu ora 9: 00, la Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”, când îl vom conduce pe ultimul drum pe părintele Radu! Viață veșnică în iertare și lumină, prieten drag!”, a mai scris un alt prieten de-al preotului, pe facebook.

ADVERTISEMENT

Radu Bogdan Diaconu era pasionat de sporturi extreme și de motociclete. Duminică, va fi dus în satul său natal, Dumbrăveni, din județul Suceava, pentru ca luni să fie înmormântat.

ADVERTISEMENT
Tags: